دارالغنیم: تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
نسخهٔ کنونی تا ۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۷:۰۶
این بنا در طریق باب الواد ، بین ابتدای راه " باب الناظر " و جاده " باب الحدید " واقع شده است . در مأخذی که از آنها اطلاعیافته ایم ، نام سازنده این شهر و تاریخ ساخت آن ذکر نشده است ، اما شاید با توجه به سبک معماری آن بتوان گفت که این اثر به قرن هشتم هجری/چهاردهم میلادی باز می گردد . زیرا دارای مشخصات و ویژگیهای معماری دوره ممالیک است .
این اثر ساختمانی است دو طبقه که طبقه اول زیرزمین است و طبقه دوم هم دارای تعدادی اتاق با گنجایشهای مختلف است که مشرف به صحن روباز می باشد . این بنا عبارت است از صحن روباز که اطراف آن را تعدادی اتاق فرا گرفته است . بدان رسیدن به ساختمان باید از درگاهی عبور کرد که دو سکوی سنگی در دو جانب آن قرار دارد و در بالای آن نیز ردیفی از مقرنسها وجود دارد . مقرنسهای بالایی با طاق قائمه جلوی درگاه که مشرف بر راه عمومی است پوشیده شده است ، درگاه را چفتی سنگی همانند دیگر بناهای معمولی احاطه کرده است .
[[ پرونده : | کنوزالقدس ، ص 166 ]]
مدخل به هشتی منتهی می شود ، در جهت شرقی هشتی پلکان سنگی قرار دارد که به صحن کوچک روباز مربع شکل راه دارد . تعدادی اتاقهای در اطراف این صحن وجود دارد که بزرگترین آنها ایوان شمالی است و آن ایوانی است مستطیل شکل که قسمت از آن با طاق غربی متقاطع پوشیده شده است و قمست دیگر آن عبارت است از طاق ضربی بادبزنی که در وسط آن صدفی چند ضلعی دیده می شود . سطح این ایوان سه پله بلندتر از سطح صحن است . سایر اتاقها کوچکتر است و برخی از آنها با گنبد خفته و برخی دیگر با گنبدهای کوچکپوشیده شده است .
مأخذ :
- نجم ، رائف یوسف : کنوز القدس ، مؤسسة آل البیت ، چاپ اول ، 1983 .