کره ( جمهوری دموکراتیک خلق - ): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه فلسطین
 
جز (۱ نسخه واردشده)
 
(بدون تفاوت)

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۱۴


جمهوری دمکراتیک کره از هنگام تشکیل به تاریخ 9/9/1948 تلاش کرده است نیروهای آمریکایی را با زور از جنوب کره عقب براند و برای وحدت کشور کره ، تمکین این ملت را از طریق گرفتن حق تعیین سرنوشت آزادانه متحد شوند .

تا زمانی که اهداف مردم کره شمالی اینها بودند طبیعی است که با مردم فلسطین همدل و همراه بودند و به مبارزین فلسطینی در راه آزاد سازی کامل همه سرزمینهای اشغالی و باز پس گیری حقوق ثابت خود و وطن اصلی خود و تسلط بر سرزمین فلسطینی ، یاری می رساندند .

این مطلب کاملاً در موضع گیریهای حزب کارگر کره به رهبری " کیم ایل سونگ " در مناسبتهای گوناگون آشکار بود . علاوه بر کمک مداوم و مستمری که جمهوری دمکراتیک کره به مقاومت مردم فلسطین داشته و دارد .

همیشه طرف کره ای بارها مواضعش را به مناسبتهای مختلف مورد تأکید قرار داده است از جمله این موارد می توان به بیانیه مشترک صادر شده به دنبال دیدار رئیس جمهور سوریه از کره شمالی به تاریخی 27/9 تا 2/10/1969 و نیز بیانیه مشترک صادره به تاریخ 28/9 تا 2/10/1974 اشاره کرد . در بیانیه اخیر آمده است " طرف کره ای ادامه اعمال خصومت آمیز بر علیه سوریه و سایر کشورهای عربی را محکوم می کند و شدیدا خواستار وضع حدودی برای این اعمال و عقب نشینی کامل اسرائیل از همه سرزمینهای اشغالی اعراب و اعتراف به حقوق ملی مردم فلسطین که مبارزین آن ، آن را جزء جدا نشدنی از حرکت آزاد سیاسی در جهان می دانند می باشد و اعلام می دارد که سازمان آزادی بخش فلسطین تنها نماینده قانونی مردم فلسطین می باشد " .

تا اینکه برخی تغییرات و تبدیلات در موضع کره نسبت به قضیه فلسطین از اواسط سال 1975 و به طور دقیق تر به دنبال امضای پیمان سینای دوم میان مصر و اسرائیل ، پدید آمد . موضع مثبت رهبری کره نسبت به دیدار سادات از بیت المقدس علی رغم عدم اعلام رسمی آنها ، روشن شد .

به دنبال دیدار رئیس جمهور رومانی چائوشسکو از کره این موضع کره روشن تر شد . ( 20/5 تا 23/5/1978 ) . که برای اولین بار در تاریخ کشورها کره همراه رومانی طرح یک بیانیه مشترک خواستار ضمانت استقلال و سلامت اراضی همه کشورهای منطقه شدند و این امر و این موضع آنها کاملاً روشن بود هر چند که مسئولین کره ای پس از آن به دیپلماتهای عرب تأکید کردند که منظور آنها از این بخش بیانیه تنها کشورهای عربی بوده اند .

پس از امضای معاهده های کمپ دیوید و معاهده صلح مصر واسرائیل ، مسئولین کره شمالی از صدور هرگونه بیانیه رسمی که موضع آنها در قبال این پیمان روشنسازد ، خودداری ورزید و همین امتناع آنها اشاره به تغییر موضع آنها نسبت به مسأله فلسطین دارد با اینکه روابط میان کره شمالی و سازمانهای مقاومت فلسطین هم چنان پا برجاست .

مأخذ :

  1. الموسوعة الفلسطینیة : کوریا الشعبیه الدمقراطیة ، جلد سوم ، 1984 .