همبستگی فلسطین ( جنبش - ): تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۱۸
جنبش همبستگی فلسطین شاخه دانشجویی جنبش همبستگی بین المللی (International Solidarity Movement)می باشد که در سال 2001 در آمریکا تأسیس شد . جنبش همبستگی بین المللی جنبشی از فعالان فلسطینی و بین المللی است که با محوریت مسایل فلسطین و در راستای رشد آگاهی پیرامون مشروعیت مبارزه فلسطینیان برای رسیدن به آزادی و پایان بخشیدن به اشغال اراضی آنان توسط اسرائیل فعالیت می کند .
مطابق اساسنامه ، این جنبش با بهره گیری از حقوق بین الملل و قطعنامه های سازمان ملل از حق فلسطینیان برای مقاومت در برابر خشونتهای اسرائیل حمایت می کند .
این جنبش مأموریت ویژه خود را ترسیم شرایط دشوار فلسطینیان به دلیل اشغال سرزمینی ، اعمال فشار بر رسانه های خبری بین المللی برای تمرکز بر جنبه های غیرقانونی اشغالگری رژیم صهیونیستی ، آموزش و تربیت داوطلبان از ملیتهای مختلف به منظور شرکت در فعالیتهای غیر خشونت آمیز در برابر اشغالگری اسرائیل و راه اندازی مبارزاتی از قبیل تحریم سرمایه گذاری در برابر اشغالگران تعریف نموده است .
محتویات
الف - شاخه های جنبش :
جنبش همبستگی بین المللی جنبشی متشکل از فعالان
فلسطینی و بین المللی است . از همین رو می توان به شعبات مختلف آن در اقصی نقاط جهان اشاره کرد . به طور کلی این جنبش دارای دفاتری در کشورهای آلمان ، انگلستان ، دانمارک ، ایتالیا ، فرانسه ، اسپانیا ، سوئد و استرالیا است .
همچنین با توجه به نقش و جایگاه ایالات متحده به عنوان مبداء تأسیس این جنبش شعبات آن در چند ایالت مهم همچون کالیفرنیا ، فلوریدا ، ماساچوست ، بوستون ، میشیگان و واشنگتن حضور دارد .
محتویات پایگاههای اطلاع رسانی این جنبش در هر کشور - - به عنوان نمونه ایتالیا و دانمارک - - به زبان اصلی است . این پایگاهها به عنوان کانالهای ارتباطی میان هواداران آرمان فلسطین با جنبش برنامه های مختلفی فرهنگی ، سیاسی و اقتصادی را طراحی می نماید .
برای نمونه با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی این جنبش در انگلستان که مقر آن در لندن است می توان از برنامه های فرهنگی آن مبنی بر نمایش فیلم هایی همچون " سوینریت موفار " ( So Near ret so for ) و " رنا ودینگ " ( Renas wedding ) در سینمای این کشور که به موضوع شهادت محمدالدوره پرداخته است ، آگاهی یافت . این در حالی است که یکی از فعالیتهای عمومی این جنبش در همه این کشورها با موضوع " الیو هاروست کمپین " ( olive Harvest compaign ) در همه پایگاههای اطلاع رسانی شعبات آن دیده می شود .
این فعالیت در راستای حضور داوطلبان در فلسطین برای همراهی با کشاورزان فلسطینی است که هر ساله از سوی این جنبش برگزار می شود .
ب - فعالیتهای دانشگاهی جنبش :
جنبش همبستگی فلسطین (PSM) شاخه دانشجویی این جنبش محسوب می شود . یکی از فعالیتهای مهم و مستمر این شاخه برگزاری کنفرانسهای سالیانه در دانشگاههای آمریکا است . برگزاری نشست در دانشگاه راتجرز ایالت اهایو ، دانشگاه میشیگان و دانشگاه کالیفرنیا که به ادعای یهودیان در تمامی آنها مواضع ضداسرائیلی و افراطی دیده
می شود ؛ در زمره این فعالیتها قرار می گیرد .
به همین دلیل نیز همواره تلاش سازمانهای یهودی در راستای ممانعت از برگزاری این کنفرانسها تنظیم می شود . برای نمونه پس از اعلام آمادگی جنبش همبستگی فلسطین در برگزاری سومین کنفرانس حمایت از فلسطین که قرار بود از دهم تا دوازدهم اکتبر 2003 در دانشگاه راتجرز برگزار شود ، سازمانهای یهودی در آمریکا ضمن اعلام مخالفت با برگزاری آن فعالیتهای خود را در راستای ممانعت از تشکیل آن آغاز کردند .
در نهایت نیز بنیاد فعالیت دانشجویی یهودیان ( The foundation jewish compus fife ) وابسته به آیپک ضمن اشاره به ثمربخش بودن این فعالیها در راستای لغو این برنامه از سوی مسئولین دانشگاه راتجرز از جایگزین شدن برنامه برگزاری تظاهرات در حمایت از اسرائیل خبر داد .
ج - دیدگاههای سازمانهای یهودی پیرامون کنفرانس داک :
پس از اعلام فراخوان جدید PSM در برگزاری کنفرانس داک با سخنرانی افرادی همچون دیانا بوتا ، رایانا مصری ، دنیس بروتس ، مازین قمیشه ، برین آوری ، مارک دیویدسون ، ناصر ابوفرح ، ربکا استین و راد مارکوس و درج اخبار برگزاری این کنفرانس از سوی رسانه های رژیم صهیونیستی به ویژه روزنامه جروزالیم پست و آروتزشوا ، انجمن ضد افترا با صدور بیانیه ای ضمن محکوم کردن این کنفرانس اعلام کرد : " در زمانی که انتظار می رود دانشگاهها محیطی برای پرورش آزادی بیان باشند ، متأسفانه شاهد هستیم که فعالت دانشجویان ضداسرائیلی به سمتی پیش می رود که با گذشتن از مرزهای آزادی بیان از طریق انتقاد نامشروع به اسرائیل فعالیتهای خود را به سمت حملات تنفرآمیز علیه یهودیان و دولت یهود به پیش می برند . "
در این بیانیه همچنین آمده است : " با مروری بر سوابق فعالیت در راستای حمایت از فلسطینیان در دانشگاهها مشخص می شود ، مضامین این کنفرانسها همواره به سمت تعصب و تهدید علیه یهودیان و اسرائیل پیش
می رود .
پس از صدور این بیانیه کنگره جهانی یهود نیز با صدور بیانیه ای ضمن تأیید دیدگاه انجمن ضدافترا اعلام کرد : سوابق قبلی برگزاری این کنفرانس از یک سو و سخنرانان حاضر در این کنفرانس بیانگر ماهیت ضداسرائیلی و ضدیهودی حاکم بر این کنفرانس است .
همچنین آژانس یهود ضمن اشاره به خبر جمع آوری 66 هزار امضاء از سوی مخالفان برگزاری این کنفرانس و همچنین افشای خبر درخواست یهودیان آمریکا برای تضمین خودداری از هرگونه موضعگیری ضدیهودی و ضداسرائیلی در این کنفرانس به عنوان شرط برگزاری آنکه مورد مخالفت ران بار قرار گرفته بود از پیامدهای منفی برگزاری این کنفرانس در موقعیت دانشجویان یهودی سخن گفت . در تحلیل آژانس آمده است : برگزاری این کنفرانس می تواند تأثیر منفی و نامناسبی بر وضعیت جامعه یهودیان به همراه داشته باشد .
مآخذ :
- بولتن رویداد و گزارش ( صهیونیسم ) مؤسسه ندا ، شماره 26 ، 28/7/1383 .
- بولتن رویداد و گزارش صهیونیسم ( آمریکا ) مؤسسه ندا ، شماره 1 - 55 ، 27/7/1383 .
- www.palesolidarity.org/about/mission.php
- www.palestinafredsvagter.dk/links/links.htm
- www.ism.london.org/events.php
- www.wjc.org6oct2004
- www.paleselidarity.org
- www.adl.org ( 6 oct 2004 )
- www.jta.org ( 4 oct 2004 )