استرگلند ( گزارش - ): تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
جز (۱ نسخه واردشده) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۷:۳۱
استرگلند یک کارمند انگلیسی در اداره ی خدمات شهری انگلستان در هند و کارشناس این کشور در امور تعاونیهای کشاورزی بود . در ژوییه سال 1931 از فلسطین دیدار کرد . سپس در سال 1933 فلسطینیان را به تأسیس جمعیت تعاونی کشاورزی تشویق کرد .
وی بعد از تحقیقاتش گزارشی را در باره شرایط و ا وضاع و احوال کشاورزی در فلسطین تهیه کرد . در آن گزارش گفته است که : زمینهای فلسطین صلاحیت کافی و لازم را برای کشاورزی دارد ولیکن از آنها به نحو احسن استفاده نمیشود و کشاورزان عرب وسایل و ابزار و آلات تجهیزات مناسب برای این حرفه را ندارند . نظام کشاورزی آنها ابتدایی و قدیمی بوده و جوابگوی احتیاجات خانواده های کشاورزان نمی باشد . در نتیجه آنها نمی توانند تولیدات و محصولات خود را به بازارهای محلی و خارجی صادر کنند .
استرگلند دلایل این عمل را بی نظمی و نداشتن سازماندهی مناسب در عملیات کشاورزی و آماده کردن زمین ، و وجود نداشتن صندوق پرداخت وام برای کمک به کشاورزان مرتبط می داند . از نظر او ، دلیل اصلی این عدم موفقیت ، بالا بردن نرخ ربا و بهره توسط سرمایه داران رباخوار می باشد . این گزارش ملاحظات مهمی را در باره ضرورت انجام فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی و نیز خود ساکنان مورد توجه قرار داده و بر تعلیم نظام تعاونی کشاورزی کشاورزان تأکید زیادی داشته است .
این گزارش ضمن اشاره به قانون معمول در دوران عثمانیها که سود بیش از 9 درصد را حرام کرده بود تصریح می کند که امروز سود رباخواران به 30 تا 200 درصد می رسد .
استرگلند در گزارش خود ، به سطح هوش و مهارت کشاورزان عرب فلسطین اشاره می کند و تأکید دارد که اگر وسایل و ابزار و آلات کار برایشان فراهم باشد توانایی آنها کمتر از کشاورزان در جنوب اروپا نمی باشد .
از نظر استرگلند راه حل این مسأله در دو زمینه است : اول دادن وامهای فصلی با مدت زمان مشخصی که نهایت آن ، تشکیل تعاونیهای روستایی در روستاها می باشد . اعضای آن به طور مساوی حق عضویت را پرداخت میکنند ولی در ابتدای کار ، حکومت و تولید کنندگان تجارتی به آنها کمک می کنند . وی پیشنهاد کرد بانک کشاورزی که اعراب خواستار آن بودند تأسیس شود . نیز تصریح کرد که تأسیس صندوق تعاونی در ابتدای امر فعالیت زیادی خواهد داشت و مفید واقع خواهد شد . همچنین پیش بینی کرد که تعاونیهای روستایی بهترین وسیله برای پیشرفت و توسعه کشاورزی خواهد بود .
استرگلند متوجه شد که یهودیان در امر ایجاد تعاونیهای کشاورزی گوی سبقت را از اعراب ربوده و آنها استعداد کافی و لازم را در صورت تمایل اعراب به این قبیل کارها دارند . ولیکن تصریح کرد که وجود تعاونیهای جداگانه به دلیل اختلاف سطح کشاورزی موجود چندان مفید نخواهد بود . بنابراین در همان زمان تعاون و همکاری بین اعراب و یهود بهتر خواهد بود چون به نظر او اعراب به تنهایی قادر به این کار نبوده و یا حداقل در مدت زمان کوتاهی قادر به انجام آن نخواهند بود .
راه حل پیشنهادی او در زمینه دیگر ، دادن وامهای بلند مدت به کشاورزان برای پرداختن بدهی های آنها و نیز برای پیشرفت کشاورزی و آبیاری مناطق جلگه ای ، می باشد . وی در آن گزارش از اشاره به افزایش تولید پرتقال به دلیل آبیاری و نیز پایین آمدن قیمت آنه پرهیز کرده است .
مأخذ :
- الموسوعة الفلسطینیة ، جلد دوم ، 1984