ابراهیم ، توفیق: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه فلسطین
جز (۱ نسخه واردشده)
(بدون تفاوت)

نسخهٔ ‏۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۷:۳۱


وی یکی از یاران عزالدین قسام و از رهبران انقلاب بزرگ عربی فلسطین بود ( نک : انقلاب 1934 ) که به خاطر تمایز از خلیل محمد عیسی رهبر نیروهای عزالدین قسام که به ابو ابراهیم کبیر مقلب بود ، به ابو ابراهیم کوچک معروف شد .

در روستای أندوره در ناحیه ی شهر الناصره متولد شد و از دوران کودکی در مبارزات مقاومت ملی علیه صهیونیستها و استعمار انگلیس شرکت می کرد .

به جنبش شیخ مجاهد عزالدین قسام ملحق شد و با او در نبرد " احرارش " که در ماه نوامبر 1935 اتفاق افتاد شرکت کرد که در آن نبرد عزالدین قسام و یکی از یارانش کشته شدند ، ( نک : انقلاب 1935 ) در انقلاب بزرگ فلسطینی فرماندهی بعضی از مناطق فلسطین در تیپ الجلیل به وی محول شد که به اقدامات و اعمال خارق العاده از جمله هجوم به گشتیهای انگلیسی و آبادیهای یهودی نشین دست زدند همچنین به مقر حاکم انگلیسی در طبریه هجوم برده و به اوراق و پرونده هایی که آنجا بود دست یافتند . زمانی که این انقلاب پایان گرفت ، توفیق ابراهیم به سوریه پناه برد اما پس از جنگ جهانی دوم به فلسطین بازگشت

سال 1948 توفیق ابراهیم رهبری نیروهای تابع هیأت عربی علیا را به عهده گرفت که 200 مبارز مسلح حامی آن بودند و شهر ناصره مرکز فرماندهی آن قرار داده شد . این گروه در دفاع از شهر ( نک : ناصره ، جنگهای - ) و بیرون راندن نیروهای صهیونیستی از روستای نزدیک آن شرکت کردند . از معروفترین جنگهایی که او در آن شرکت داشت جنگ " عین ماهل " بود ( نک : کفر کناه و عین ماهل ، جنگ - ) وی تعدادی از نیروهای ارتش جهاد مقد را در این جنگ فرماندهی می کرد ( نک : ارتش جهاد مقدس ) که توانستند به نیروهای صهیونیستی خسارات بسیاری وارد آورند و زمینهای عشایر الصبیح را از آنها باز پس گیرند : در جنگهای الشجره نیز که مدت زمان زیادی طول کشید و سپس این روستا در تاریخ 1/7/1948 به دست صهیونیستها سقوط کرد شرکت داشت .

توفیق ابراهیم بعد از جنگ به دمشق پناه برد ، در آنجا ساکن شد تا اینکه فوت کرد و در همان جا دفن گردید .

توفیق ابراهیم مبارز نیرومند ، سرسخت و پرهیزگار و مصممی بود که در دفاع از وطن و مواضع برحقش هیچ کسی نمی توانست مانع او شود .

یکی از رهبران دشمن در توصیف او گفته است : " او فردی روستایی عربی ، با عظمت ، مصمم و جنگجویی سرسخت و جسور بود ، ما در منطقه شرق الناصرة تحرکات جنگی منظمی را احساس می کنیم و در آن دست محرک آگاه در رهبری گروهها را می یابیم . "

مآخذ :

  1. عارف ، عارف : النکبة ج 1 ، 2 ، 3 ، بیروت .
  2. زعیتر ، اکرم : وثائق الحرکة الوطنیه الفلسطینیه ، ( 1918 - 1939 ) بیروت 1979 .
  3. زعیتر ، اکرم : الیومیات ، بیروت 1979 .
  4. دباغ ، مصطفی مراد : بلادنا فلسطین ، ج 7 ، ق 2 ، بیروت 1974 .