آنطونیوس ، جورج: تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۷:۳۱
نویسنده و سیاستمدار لبنانیالاصل ( 1892 - 1942 ) است که در اسکندریه به دنیا آمد ، در دانشکدهی ویکتوریا و سپس در دانشگاه کمبریج انگلستان به تحصیل پرداخت و به دریافت مدرک مهندسی نایل شد . آنگاه به اسکندریه بازگشت و فعالیت خود را در شهرداری آن آغاز کرد .
در سال 1921 به فلسطین رفت و در ادارهی فرهنگ بهسمت معاون منصوب شد . رئیس فرهنگ وقت ، یک انگلیسی بود . آنطونیوس تا سال 1930 در این قسمت باقی ماند و در این سال استعفا کرد . سپس به دفتر دبیرکل دولت فلسطین منتقل شد و در آنجا مدت کوتاهی به فعالیت پرداخت . آنگاه به ایالات متحدهی آمریکا رفت و سخنرانیهایی پیرامون تاریخ عرب و نهضت نوین آنان ایراد کرد .
آنطونیوس نظر خود را برای کمیسیون سلطنتی انگلیس - که در سال 1937 به منظور تحقیق دربارهی علل آشوبها و قیامهایی که از آغاز قیمومیت بریتانیا سراسر کشور را فرا گرفته بود - بیان کرد . این کمیسیون در سال 1937 به فلسطین آمد . شهادت او مالامال از اطلاعات دقیق و دلایلی بود که طرفداری انگلیسیها از صیهونیستها را به اثبات میرساند .
کمیتهی عالی عرب ، آنطونیوس را بهعنوان دبیر هیأتی انتخاب کرد که نمایندگی اعراب فلسطین را در کنفرانس میزگرد لندن در سال 1939 برعهده داشت ( نک : لندن ، کنفرانس - 1939 ) . او که بهعنوان مشاور هیأتهای ارزشمندی تهیه کرد که بیانگر دیدگاه اعراب بود . پس از عدم موفقیت این کنفرانس به فلسطین بازگشت و تا آخر عمر در همانجا ماند ، تا اینکه در 21/5/1942 فوت کرد و در قبرستان صهیون بیتالمقدس به خاک سپرده شد .
جروج آنطونیوس پیوسته با کمیتهی عالی عرب در تماس بو و هیچ فرصتی را برای ابراز مخالفت با سیاست انگلستان در زمینهی یهودیسازی فلسطین و آواره ساختن فلسطینیان و راه دادن مهاجران صهیونی ، از دست نمیداد . در سال 1938 ، کتابی به زبان انگلیسی به نام بیداری اعراب تألیف کرد . هدف او از تألیف این کتاب این بود که " متضمن بیان مختصری از مبانی جنبش عرب و تحولات آن و مشکلات عمدهای باشد که این جنبش به خود دیده است " . از این کتاب که بهعنوان یک منبع اصلی در زمینهی تاریخ اعراب بهشمار میرود ، چند ترجمه به زبان عربی در دست است .
مآخذ :
- الموسوعةالفلسطینیة ، جلد دوم ، 1984 .