سند هیأت فلسطینی در مورد ترتیبات حکومت خودمختار ( متن کامل - )

از دانشنامه فلسطین


متن طرح :

طرفین پس از اظهار تمایل نسبت به دستیابی سریع به توافقی در مورد ترتیبات حکومت خودگردان انتقالی همان گونه که در دعوتنامه اختصاصی کنفرانس صلح مادرید بیان شده و از خلال مذاکراتی که بر مبنای قطعنامه های 242 و 338 و اصل زمین در مقابل صلح و طبق قوانین بین المللی صورت می گیرد درخصوص موارد زیر به توافق رسیدند :

1 - مفهوم ترتیبات انتقالی :

الف - ترتیبات حکومت خودگردان انتقالی ماهیت موقتی و انتقالی داشته و هدف آن انتقال سیستماتیک و مسالمت آمیز قدرت از اسرائیل به حکومت خودگردان انتقالی ( پیسگا ) ( PISGA ) با در نظر گرفتن نکات امنیتی و مشروع مورد توجه طرفین می باشد .

ب - مرحله انتقالی نخستین مرحله در اجرای قطعنامه 242 شورای امنیت با تمامی اجزای آن می باشد . این مرحله تا مدتی که از پنج سال تجاوز نمی کند ، ادامه خواهد یافت . در مدتی که از آغاز سال سوم تجاوز نمی کند ، مذاکراتی برای تعیین وضعیت دائمی و برای تمکین مردم فلسطین از اعمال توأم با آزادی کامل حقوق ملی و قانونی خود از جمله حق خویش در تعیین سرنوشت آغاز می شود .

ج - در دوره انتقالی ، آیین نامه های سال 1907 ( لاهه ) و چهارمین توافقنامه سال 1949 ژنو در سرزمینهای اشغالی فلسطین اجرا می شود و نهایتا اسرائیل هیچ گونه سلطه دارای حاکمیت ( سلطه احرائی ) را در سرزمینهای اشغالی فلسطین اعمال نخواهد کرد و یک حمایت بین المللی تعیین می شود .

پیش از آغاز دوره انتقالی و طبق موارد فوق الذکر ، اسرائیل تمامی تدابیر و اقدامات را برای ترمیم ( تعدیل ) یا ابطال فرامین ، دستورالعمل ها و بخشنامه های نظامی که مانع یا ناقض اصل اجرای حکومت خودمختار می باشد به عمل خواهد آورد .

2 - انتخابات و قدرت حکومت خودمختار انتقالی :

قدرت حکومت خودمختار انتقالی از طریق انتخابات آزاد ، هماهنگ و مستقیم که تحت نظارت بین المللی و براساس رأی گیری محرمانه و حق تمامی فلسطینیان سرزمین فلسطین از جمله ؛ مهاجرین و آوارگان در شرکت در رأی گیری و به عنوان هیأت نمایندگی منتخب که سلطه آن ( پیسگا ) ( PISGA ) ناشی از مردم است به وجود می آیدو از تمامی قدرتهای قانونی و اجرایی و قضایی همراه با احترام توافقنامه های امنیتی مورد توافق برخوردار خواهد بود .

3 - دایره قدرت :

الف - دایره قدرت ( پیسگا ) تمام سرزمین فلسطین را که در جنگ ژوئن سال 1967 از سوی اسرائیل اشغال گردید که به عنوان یک واحد کامل شناخته خواهد شد را شامل می شود . دایره این قدرت تمامی ساکنان این سرزمین را دربر خواهد گرفت و پیسگا سلطه خود را بر زمین و آب و طبیعت در سرزمین اشغالی فلسطین اعمال خواهد کرد .

ب - پیسگا سلطه خود را برتمامی فعالیتهای اقتصادی در سرزمین اشغالی فلسطین که واحد اقتصادی کاملی را تشکیل می دهد ، اعمال خواهد کرد .

4 - عقب نشینی حکومت نظامی و نیروهای اسرائیل :

حکومت نظامی اسرائیل عقب نشینی خواهد کرد و مدیریت غیرنظامی آن منحل شده و قوای مسلح اسرائیل عقب نشینی خواهد کرد و در نقاط امنیتی معین و مورد توافق استقرار خواهد یافت . کار اجرایی انتقال قدرت به پیسگا تحت نظارت بین المللی انجام می گیرد .

5 - قدس :

وضعیت نهایی قدس که در مرحله دوم مذاکرات تعیین خواهد شد دست نخورده ( Prejudice ) باقی می ماند و توافق مربوط به ترتیبات حکومت خودمختار انتقالی در مورد بخش شرقی قدس جاری خواهد بود . پیسگا متضمن آزادی رسیدن و عبادت پیروان تمامی ادیان در اماکن مقدس این ادیان خواهد بود .

6 - شهرکهای اسرائیلی :

اسرائیل طبق چهارمین توافقنامه ژنو و قطعنامه های ذیربط ( مربوطه ) شورای امنیت تعهد می کند که تمامی فعالیتهای مربوط به شهرک سازی در سرزمینهای اشغالی فلسطین را از جمله در بخش شرقی قدس فورا متوقف کند .

7 - مهاجرین و آوارگان :

اسرائیل تعهد می کند که به تمامی مهاجرین و آوارگان اجازه بازگشت به سرزمین اشغالی فلسطین بدهد .

8 - امنیت :

در مورد ترتیبات امنیتی متقابل امنیتی که حداکثر امنیت را برای هر دو ملت تأمین می کند توافق خواهد شد . امنیت داخلی در سرزمینهای اشغالی فلسطین جزء مسئولیت پیسگا که یک نیروی پلیس قدرتمندی را تشکیل می دهد ، خواهد بود .

9 - نظارت و حل اختلافات :

یک کمیته پیگیری متشکل از نمایندگان پنج عضو دائمی شورای امنیت ، دبیرکل سازمان ملل متحد ، پیسگا ، اردن و مصر ، سوریه و اسرائیل برای نظارت و تأمین اجرای ترتیبات حکومت خودمختار فلسطین در دوره انتقالی و حل اختلافات ناشی از آن به وجود می آید .

10 - زمان بندی :

الف ) دو طرف با پایبندی به زمان بندی تعیین شده در دعوتنامه برای دستیابی به توافقی در مورد دوره انتقالی ظرف سه ماه از این تاریخ خواهند کوشید و توافق می کنند که مذاکرات در مورد وضعیت دائمی حداکثر تا تاریخ 30/10/1994 آغاز و حداکثر تا تاریخ 30/10/1997 خاتمه خواهد یافت .

ب ) طرفین نسبت به کار پیگیر و توأم با حسن نیت به منظور دستیابی به توافقاتی در مورد دو مرحله فوق الذکر به گونه ای که پیش از زمانهای تعیین شده صورت گیرد متعهد می شوند .