جوانان مسیحی ( جمعیت - )

از دانشنامه فلسطین


جمعیتی فرهنگی ، اجتماعی و ورزشی است و عمدتاً به بعد فرهنگ جوانان از نظر علمی و اخلاقی توجه نموده و روح ورزشی را در وجود آنان تقویت می‌نماید . این جمعیت به هیج وجه در امور سیاسی و مذهبی مداخله نکرده و فرقی بین

ادیان و مذاهب قائل نمی‌شود . گویی اعضای آن به سه دین آسمانی تعلق خاطر دارند .

بعد از پایان جنگ جهانی اول در سال 1919 جمعیت مزبور ابتدا در بیت‌المقدس توسط دکتر هارت مبلغ آمریکایی که از سوی جمعیت مادر آمریکا به بیت‌المقدس اعزام شده بود ، تأسیس گردید . هارت در بو ورود خود به بیت‌المقدس در یک کلبه‌ی چوبی نزدکی خیابان مامن ا... اقامت گزید در مجاورت این کلبه حیاطی بود که توسط هارت به کلبه ملحق شد و به صورت دو میدان توپ بازی درآمد .

هرات ، کمکها و هدایای دریافتی از خارج را در راه اجرای طرحهای این جمعیت خرج می‌کرد . این کمک‌ها هارت را در اداره کردن امور مربوط به جمعیت یاری می‌نمود .

هارت ، شخصی فعالی و اداری اطلاعات جامع در زمینه‌ی امور جمعیت‌ها و مدیریت آنها بود و همین امر باعث شد که او گامهای مؤثری در راه تثبیت پایگاههای این جمعیت در بیت المقدس ، بردارد به طوری که تعداد اعضای این جمعیت در حدود 450 الی 500 تن بود .

دیری نپایئد که سرپرستان جمعیت در سال 1930 تصمیم گرفتند قطعه زمینی را خریداری و بر روی آن ساختمان بزرگی احداث نمایند . این ساختمان بعدها مقر جمعیت گردید . سپس قطعه زمینی را در وسط شهربیت المقدس در کنار جاده‌ی سان جولیان خریداری کردند و زیر نظر مهندسان آمریکایی که برای بنای ساختمان جدید جمعیت به " بیت المقدس " آمده بودند کارهای مربوط به ساخت آن آغاز گردید و در سال 1933 به اتمام رسید . هزینه‌ی ساخت آن بالغ بر یک میلیون دلار آمریکایی بود .

ساختمان جدید جمعیت شامل خوابگاهی برای توریستهای خارجی ، رستوران ، مدرسه‌ی شبانه برای آموزش زبانها ، حسابداری ، و بخشی برای تهیه‌ی خلاصه‌های از مطالب چاپ شده به دو زبان عربی و انگلیسی بوده و دارای کتابخانه است که از بزرگترین و مجلل‌ترین کتابخانه‌های خاورمیانه به شمار می‌رود و همچنین شامل سالن بزرگی با گنجایش هزار تن برای تکشیل جلسات ، ایراد سخنرانی ، گوش دادن به موسیقی و نمایش فیلیماه‌ی سینمایی می‌باشد .

بخش ورزش ساختمان شامل سالن بزرگی برای انجام تمرینات بدنی ، بازی بسکتبال ، استخر مردانه و زنانه و میادین بازی فوتبال می‌باشد . یک شورای اداری متشکل از 15 عضور بر امور این جمعیت نظارت می‌کند . در بدو امر آمریکائیها یکی پس از دیگری ریاست این شورا را بر عهده گرفتند سپس ریاست شورای مزبور به عهده‌ی یک فرد عرب گذاشته شد و او تا زمان وقوع مصیبت فلسطین همچنان برسمت خود باقی بود .

هنگام وقوع جنگ بین اعراب و صهیونیستها و تقسیم شدن بیت‌المقدس به دو منطقه‌ی شرقی و غربی ، اکثریت ساکنان عرب به منطقه‌ی شرقی مهاجرت نموده و به ناچار از بنای ساختمان جمعیت جوانان مسیحی دست کشیدند . وی این مهاجرت ، جوانان عرب را از ساختن محل جدید جمعیت همانند ساختمان سابق بازنداشت . کمک‌های ملی لازم از خارج تأمین گردید و ساختمان جدید جمعیت در منطقه‌ی شرقی بیت‌المقدس نزدیک مدرسه‌ی سان جورج احداث شد . نقشه‌ی ساختمان جدید ، نقشه همان ساختمان قبلی بود ، لکن ساختمان جدید که دارای متعلقات ساختمان قبلی می‌باشد کوچکتر و تنگ تر است .

مآخذ :

  1. الموسوعة الفلسطینیة ، جلد دوم ، 1984 .