بیت المقدس و اماکن مقدسه‌ی مسیحیان ( سند رسمی درباره‌ی ضرورت سلطه‌ی اسرائیل بر - )

از دانشنامه فلسطین


در سال 2000 یک سند رسمی اسرائیلی در میان وزرا و اعضای گروه شرکت کننده‌ی اسرائیلی در نشست کمپ دیوید منتشر شد . در این سند نسبت به هرگونه عقب نشینی اسرائیل از اماکن مقدسه‌ی مسیحیان در بیت‌المقدس هشدار داده شده بود . بدین معنا که درصورت عقب نشینی از این اماکن ، اسرائیل تا حد زیادی تأثیر خود بر مجامع بین المللی را از دست خواهد داد . در این سند که توسط یکی از مسئولان بلند پایه‌ی اسرائیلی ناظر بر امور کلیسا تهیه شده بود ، آمده است : " هرکس بر اماکن مقدسه‌ی مسیحیان سلطه داشته باشد ، نبض تصمیم گیرندگان غربی و بین المللی را در درست خواهد داشت و بدون حاکمیت اسرائیل بر قدس قدیم ، قدس غربی مجدداً به یک مکان منزوی و دور افتاده تبدیل خواهد شد . بر اساس این سند دهها تشکل و اماکن مقدس مسیحی در قدس وجود دارد که بر دو میلیارد مسیحی جهان تأثیر می‌گذارند و این تشکیلات دائماً به عنوان ابزار اصلی کشورهای غربی که می‌خواهند بر نفوذ سیاسی خود در این سرزمین مقدس بیفزایند به کار گرفته می‌شوند . تهیه کنندگان این سند ادعا کردند که مقامات مسیحی با حاکمیت یافتن مسلمانان و حاکیمت فلسطین بر قدس قدیم و قدس شرقی مخالف هستند . آنها افزوده اند که مقامهای مسیحی بعد از آزاد ساختن ساختمان‌های مصادره شده و پایبندی اسرائیل به آزادی مسیحیان در انجام امور مذهبی و دسترسی آنها به اماکن مقدس ، اسرائیل را ترجیح می‌دهند و خواستار حفظ شرایط موجود هستند . این سند همچنین با اشتباه خواندن انتقال کلیسای مهدیه واقع در بیت اللحم به فلسطینیان تأکید کرد کلیساهای قدس بخش جدایی ناپذیر بافت بین المللی مسیحیت هستند ، زیرا اماکن مقدسه‌ی موجود در قدس از نظر مسیحیان مقدس ترین اماکن عالم هستند ، لذا این اماکن داری اهمیت استراتژیک بوده و فقط باید تحت حاکمیت اسرائیل بمانند . بنابراین در چارچوب تعیین جایگاه حرم قدس ، باید به اسرائیل در مورد عقب نشینی از حاکمیت خود بر بخش قدیمی قدس ، بر اماکن مقدس مسیحیان ، جبل الزیتون و مکانهای دیگر هشدار داد .

پیش از اینکه این سند توسط روزنامه‌ی " کول هعیر " منتشر شود برای " شلوموبن عامی " وزیر امنیت داخلی ، دفتر نخست وزیری ، وزارت امورخارجه و وزارت امور بیت‌المقدس فرستاده شده بود .

این سند در شرایطی فاش شد که در اجلاس کمپ دیوید ، باراک پیشنهاد کرده بود که به بعضی از شهرکهای حومه قدس درجه بالایی از خود مختاری داده شود و بخشی از زمین‌های میان طرفین مبادله شوند . به موجب این پیشنهاد شهرکهای واقع در کرانه‌ی باختری مثل شهرک " معالیه اومیم " و " جفعات زئیر "

به قدس ضمیمه شود و اسرائیل در ازای آن بعضی از زمین‌های حاشیه بیت‌المقدس را به حکومت آینده فلسطین واگذار می‌کند . اسرائیل همچنین یک گذرگاه امن به فلسطینیان واگذار می‌کند تا بتوانند به اماکن مقدسه در قدس قدیم رفت و آمد کنند . این گذرگاه از شهر ابودیس شروع خواهد شد .

مآخذ :

  1. روزنامه‌ی القدس ، 15 ژوئیه 2000 .
  2. روزنامه‌ی الایام ، 15 ژوئیه 2000 .