آتش‌سوزی مسجدالاقصی ( قطعنامۀ 271 شورای امنیت مورخۀ 15 سپتامبر 1969 راجع به - )

از دانشنامه فلسطین


شورای امنیت

با ابراز تأسف نسبت به خسارت سنگین آتش سوزی مسجد مقدس الاقصی در بیت‌المقدس در 21 اوت 1969 که در اشغال نظامی اسرائیل قرار داشت ،

آگاه از ضربه بزرگی که به فرهنگ انسانی وارد آمده است ، با استماع بیانیه‌های خشم‌آلود جوامع مختلف جهان در شورا به واسطه این عمل ضد مذهبی در یکی از محترم‌ترین حرمهای انسانیت ،

با یادآوری قطعنامه‌های ( 1968 ) 252 مورخۀ 21 مه 1968 و ( 1969 ) 267 مورخۀ 3 ژوئیه 1969 و قطعنامه‌های قبلی (ES - V) 2253 و (ES - V) 2254 به ترتیب مورخۀ 4 و 14 ژوئیه 1967 مجمع عمومی راجع به اقدامات و اعمالی که به وسیلۀ اسرائیل برای تغییر موقعیت شهر بیت‌المقدس انجام شده است ، با تأکید مجدد بر اصل مسلم غیرقابل قبول بودن تصرف زمین به وسیلۀ فتح نظامی ،

  1. بر اجرای قطعنامه‌های ( 1968 ) 252 و ( 1969 ) 267 خود تأکید می‌کند .
  2. اذعان دارد که هر عمل تخریب یا هتک حرمت نسبت به مکان‌های مقدس ، بناها و محل‌های مذهبی در بیت‌المقدس و یا هرگونه تحریک و یا چشم پوشی نسبت به این چنین عملی ممکن است که صلح و امنیت بین‌المللی را به خطر اندازد .
  3. مقرر می‌دارد که عمل نفرت‌آور هتک حرمت مسجد مقدس الاقصی ایجاب می‌کند که اسرائیل هر چه زودتر از اعمالی که برخلاف قطعنامه‌های فوق مرتکب شده دست بردارد و تمام اقدامات و اعمالی را که برای تغییر موقعیت بیت‌المقدس انجام گرفته است ، لغو کند .
  4. صریحاً از اسرائیل می‌خواهد که مفاد پیمان‌های ژنو و حقوق بین‌الملل راجع به اشغال نظامی را به کار بندد و از ایجاد هرگونه مانعی برای انجام وظایف محوله به شورای عالی مسلمانان بیت‌المقدس ، از جمله هرگونه همکاری‌ای که ممکن است این شورا از کشورها و یا جماعات مسلمان در ارتباط با نقشه‌هایش به منظور حفاظت و تعمیر مکان‌های مقدس اسلامی در بیت‌المقدس تقاضا کند ، اجتناب ورزد .
  5. اسرائیل را به دلیل عدم اجرای قطعنامه‌های فوق محکوم می‌کند و از آن می‌خواهد که بدین وسیله مقررات این قطعنامه را اجرا کند .
  6. تصمیم مندرج در پاراگراف 7 قطعنامه ( 1969 ) 267 را مبنی بر اینکه در صورت جواب منفی و یا عدم جواب اسرائیل ، شورای امنیت بدون تأخیر باید اقدامات مؤثرتری را در این زمینه اتخاذ کند ، تکرار می‌کند .
  7. از دبیرکل سازمان ملل تقاضا می‌کند که دقیقاً اجرای قطعنامه کنونی را پیگری نماید و بدین وسله در اسرع وقت مراتب را به شورای امنیت گزارش کند .

در یک هزار و پانصد و دوازدهمین اجلاسیه با 11 رأی موافق در برابر هیچ رأی مخالف و 4 رأی ممتنع ( کلمبیا ، فنلاند ، پاراگوئه ، و آمریکا ) تصویب شد .

مأخذ :

  1. کتان ، هنری : فلسطین و حقوق بین‌الملل ، ترجمۀ غلامرضا فدائی ، انتشارات امیرکبیر ، تهران 1368 .