حیفا ( کلیساهای - )

از دانشنامه فلسطین


در شهر حیفا فرقه های مسیحی زیر وجود دارند :

  • روم کاتولیک و سر اسقفشان مسئول منطقه جلیل است .
  • مارونیها
  • روم ارتودوکس
  • ارامنه
  • فرقه انجیلی
  • لاتین ها که کشیشیان کرمل امور آنها را اداره می کنند .

هریک از فرقه های فوق دارای کلیساهایی مخصوص به خود می باشد . کلیسای جدید لاتین در سال 1961 ساخته شد . همچنین هریک از فرقه های مذکور و نیز طریقه های رهبانیت کاتولیک در حیفا از جمله راهبه های محصنه کرمل ، دارای مدارس و تأسیسات اجتماعی از قبیل دارالایتام ، مهد کودک ، خانه های سالمندان ، بیمارستانها و میهمانسراها برای پذیرایی از زائران اماکن مقدسه هستند .

اما مهمترین کلیساها در حیفا ، زیارتگاه بانوی کرمل

[[ پرونده : | ج 2 ، ص 306 ]]

حضرت مریم ، می باشد که واقع بر کوه کرمل است . کلمه ( کدمل ) به معنی لطف و کرم خداوندی است . در دوران قدیم ، کرمل سمبل زیبایی و حاصلخیزی بود . این کوه ( کرمل ) به رفت و آمد نبی ایلیا و نبی یشع در آن ، در قرن نهم ق . م ، مشهور شده بود . سفر سوم ملوک ( فصل 18 ) از پیروزی ایلیا بر کاهنان فنیقی و کشتار آنان به وسیله ایلیا ، حکایت کرده است .

در دوران مسیحیت و در قرن ششم میلادی ، تارکان دنیا در جبل ( کرمل ) اقامت گزیدند . آنگاه راهبان در آن ، دیرهای بسیاری بنا کردند . در یکی از این دیرها ، سنت بروکارد که متولد بیت المقدس است ، رهبانی نشین کرملی ها را در سال 1210م ( نک : رهبانیت ) بنا کرد . آنان در سال 1761م دیر و کلیسائی بر بالای غاری که از قرون وسطی معروف به غار بنی ایلیا یا مار الیاس بود ، بنا کردند . اما دیر کنونی و کلیسای فعلی که به زیارتگاه بانوی کرمل معروف است ، در سالهای 1827 - 1851م بنا شدند و در سال 1931 کلیسا به صورت یک صلیب متساوی الاضلاع که گنبدی بر بالای آن قرار دارد ، بازسازی شد و توریستها ، همه روزه از آن دیدن می کنند و مردم عادی نیز در مناسبتها و مراسم به ویژه در جشن بانوی کرمل ( 16 ژوئیه ) و جشن مار الیاس ( 21 ژوئیه ) بدان جا می روند ، و برای بانوی مقدس که مجسمه اش زینت بخش قسمت بالایی کلیسا است ، نماز می خوانند . همچنین از غار مار الیاس دیدن می کنند .

مآخذ :

  1. Brland, J : Guide de Terre Sainte, Jerusalem, 1979.
  2. Hoade, E : Guide to the Holy Land, Jerusalem, 1979.