عراق ( وضعیت فلسطینیان - پس از اشغال )

از دانشنامه فلسطین
نسخهٔ تاریخ ‏۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۱۱ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها) (۱ نسخه واردشده)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


حمله آمریکا به عراق و براندازی رژیم عراق ، وضعیت آوارگان فلسطینی را به شدت تحت تأثیر قرارداد . هرچند که جمعیت فلسطینی ساکن در عراق که از سرزمین خود آواره شده و زندگی در این کشور را برگزیده اند ، هیچ گاه از وضعیت مطلوب و مناسبی برخوردار نبوده اند ، این شرایط نامناسب پس از تحولات جدید در منطقه اوضاع برای آوارگان فلسطینی بسیار وخیم تر شد .

آوارگان فلسطینی قبل از سقوط رژیم صدام حسین

حمایت می شدند و مالکین عراقی مجبور بودند در حمایت از آنان اجاره کمی بگیرند ، اما پس از سقوط رژیم صدام ، مالکین عراقی مستأجرین فلسطینی خود را برای دریافت اجاره خانه بیشتر از منزل خود بیرون می کنند . به طوری کمیساریای عالی ملل متحد برای پناهندگان ( UNHCR ) طی بیانیه ای اعلام کرد که تقریبا 1000 فلسطینی در بغداد از محل زندگی خود بیرون رانده شده اند .

تقریبا همه فلسطینیان شغل و آپارتمان خود را در بغداد از دست دادند به استثنای تجار ثروتمند فلسطینی بقیه فلسطینیان به البلیدات ( Al - Baladiyal ) ( محله کثیف شهرکه در آن منطقه اردوگاه اصلی آوارگان فلسطینی بعد از جنگ 1948 به وسیله دولت عراق بنا شده است ) رانده شد . حدود 30 هزار فلسطینی در بغداد زندگی می کنند که اکثریت قریب به اتفاق آنها در البلدیات هستند .

این بدان معنی است که جمعیت این منطقه بعد از پایان جنگ ( آمریکا - - انگلیس بر علیه عراق ) سه برابر شده است . اکنون آپارتمانهای کوچک البلدیات به وسیله خانواده های پرجمعیت پر شده اند برای مثال در یک آپارتمان 40 نفر زندگی می کنند که در ایالات متحده یک آپارتمان یک خوابه خوانده می شود .

بیش از 1500 فلسطینی بدون خانواده در البلدیات در اردوگاههای چادری صلیب سرخ در حومه شهر سکنی گزیده اند که همه آنها به دلیل فلسطینی بودن از خانه خود در بغداد بیرون انداخته شده اند .

در گزارشی که توسط دکتر " حیثم معنا " ( Haytham Manna ) درخصوص وضعیت فلسطینیان درعراق تهیه شده است در توضیح مناطقی که در سال 2003 فلسطینیان در بغداد اقامت گزیده اند چنین آمده است .

  • البلدیات : آن بزرگترین مجتمع است ؛ در آنجا حدود 1600 خانواده وجود دارد که در 768 آپارتمان در 16 ساختمان مسکونی پخش شده اند .
  • شش پناهگاه متوسط در بغداد الجدیده که برای کلینک های دامپزشکی استفاده می شد .
  • 24 ساختمان یارانه ای دولتی در تل محمد ( Tel Muhammad ) .
  • سه پناهگاه که یکی از آنها در حال ویران شدن است در نزدیکی امین ( Amin ) که آنها 45 آپارتمان دارند .
  • سه پناهگاه در الزعفرانیه و هشت ساختمان

یارانه ای دولتی که از وضعیت بسیار بد و غیرانسانی برخوردار هستند .

  • سه پناهگاه در نزدیکی حوریه ( Horia ) که یکی از آنها بزرگ و بقیه در اندازه متوسط هستند که به طور کل شامل 129 خانه یارانه ای دولتی می باشد .
  • خانه هایی در نزدیکی کاخ صدام که هم اکنون در تصرف نیروهای آمریکایی است .
  • به طور کلی 68 ساختمان پراکنده با انواع مختلف در البطاوین ( Al - Baltawin ) الجهاد ( Al - Jihad ) و ابوتیشر ( Abu Tsheer ) و دیگر مناطق وجود دارد .

پس از سقوط صدام حسین 706 خانواده مجبور شدند که خانه خود را ترک کنند بعضی از آنها نزدیکانی داشتند و توانستند به نزد آنها در اقامتگاههایی شلوغ بروند و با نزدیکان خود زندگی کنند .

در نتیجه اردوگاه العوده ( Al - Awada ) که برای رفاه فلسطینیان در بلدیات آماده شده بود پذیرای بسیاری از آنها در شرایط بسیار ناگوار بود . این آمار از 295 خانواده ای است که نتوانستند هیچ کسی برای خود پیدا کنند .

منابع دیگری نظیر مرکز العوده در خصوص آوارگان فلسطینی در عراق عنوان کرده اند که از 20 آوریل 2003 ، 15 هزار مرد ، زن و کودک فلسطینی در 400 چادر در بغداد زندگی می کند .

کل تعداد فلسطینیانی که در نتیجه اشغال آمریکایی - - انگلیسی به اجبار از عراق خارج شده اند بین چهار هزار تا

پنج هزار زن ، مرد و کودک تخمین زده می شود که بیشتر آنها در اردوگاه الرشید Ar - Rashid نزدیک مرز اردن زندگی می کنند .

مآخذ :

  1. http : //WWW.samjarfe.com/archives
  2. Haytham.Monna.Ibid
  3. WWW.al-Awda.org/iraqpalestinian efugees.