شامنی ، گادی

از دانشنامه فلسطین
نسخهٔ تاریخ ‏۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۰۸ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


ژنرال گادی شامنی ( Gadi Shamni ) از افراطی ترین چهره های نظامی رژیم صهیونیستی است . در سال 1959 در اراضی اشغالی 1948 متولد شد . دوره آموزشی ابتدایی و متوسطه خود را در آنجا سپری کرد .

وی پس از ورود به دانشگاه تحصیلات خود را در رشته اقتصاد و علوم سیاسی ادامه داد و پس از اخذ مدرک کارشناسی از دانشگاه حیفا ، در رشته امنیت ملی ( National Security ) به ادامه تحصیل پرداخت . وی همچنین فارغ التحصیل رشته مطالعات جنگ ( War Studies ) از کالج ارتش آمریکاست .

شامنی همچنین دوره فرماندهی عالی و فرماندهی ستاد را در دانشکده افسری به پایان رسانده است . وی به زبانهای عبری و انگلیسی تسلط کامل دارد .

الف - سوابق نظامی :

شامنی گادی در سال 1977 به ارتش اسرائیل پیوست و فعالیتهای نظامی خود را از یگان چتربازان آغاز کرد . وی بیشترین دوران خدمت خود را در این یگان سپری کرده و در طول دو دهه خدمت در این واحد ، تصدی پستهای مختلفی را برعهده داشته است که از مهمترین آنها می توان به فرماندهی یک گروهان نظامی در یگان چتربازان ، فرماندهی یک گردان ، فرماندهی یگان چتربازان میلیوم ( Miluim ) و فرماندهی تیپ چتربازان - - که از آخرین مناصب وی در این واحد بوده است - - اشاره کرد .

در عملیات " صلح برای جلیله " در سال 1982 ، شامنی به عنوان سرباز ذخیره ( در یگان چترباز ) خدمت کرد و پس از آن به یگان آموزش افسری منتقل شد و دوره های آموزشی در این یگان را تکمیل کرد و مدتی نیز در این یگان مشغول خدمت شد ، اما مدت زیادی در این یگان باقی نماند و مجددا به یگان چتربازان پیوست تا اینکه در اوایل دهه 1990 ، فرماندهی یک گردان نظامی در این یگان را برعهده گرفت .

در اواسط دهه 1990 او به منظور انجام مطالعات آکادمیک ( در زمینه علوم نظامی ) ارتش را ترک کرد و به آمریکا رفت و در رشته مطالعات جنگ در دانشکده ارتش ( آمریکا ) مشغول تحصیل شد . وی همزمان با تحصیل در آمریکا ، دوره نیروهای ویژه ارتش آمریکا را نیز در کارولینای جنوبی گذراند و پس از بازگشت ، به عنوان فرمانده تیپ چتربازان در منطقه جنوب لبنان به انجام وظیفه پرداخت تا اینکه در می 2000 همزمان با عقب نشینی ارتش رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان به همراه دیگر نیروهای این رژیم از این منطقه خارج شد .

در اواخر سال 2000 در حالی که شامنی دوره پایانی فرماندهی خود ( در تیپ چتربازان ) را طی می کرد ، به سمت فرمانده تیپ " یهودا " در هبرون ( الخلیل ) منصوب شد .

وی در سال 2001 با دریافت درجه " سرتیپی " به عنوان افسر ارشد در یگان پیاده نظام منصوب شد و در می 2003 نیز مسئولیت فرماندهی ارتش اسرائیل در نوارغزه را برعهده گرفت .

وی در دورانی که فرماندهی ارتش در این منطقه را برعهده داشت ، عامل کشتار بسیاری از فلسطینیان در اردوگاههای فلسطینی نشین واقع در نوارغزه بوده است .

انتصاب سرتیپ شامنی به مقام ریاست واحد عملیات ستاد کل ارتش اسرائیل در مارس 2004 از مهمترینپستهای او ، قبل از تصدی مقام مشاور نظامی شارون نخست وزیر اسرائیل بود .

سرتیپ شامنی در سپتامبر 2005 به پیشنهاد دان هالوتص رئیس ستاد کل ارتش و با تأیید شائول موفاز وزیر دفاع رژیم صهیونیستی به سمت مشاور جدید نظامی آریل شارون نخست وزیر رژیم صهیونیستی منصوب شد و ضمن اخذ سمت جدید به درجه " سرلشکری " نیز ارتقا یافت .

ژنرال شامنی پیش از تصدی پست جدید خود ، به ویژه در جریان انتفاضه الاقصی ، ضمن حمایت از سیاست رژیم صهیونیستی مبنی بر کشتار رهبران سیاسی و نظامی فلسطین ( که از آن تحت عنوان سیاست " کشتارهای هدفمند " یاد می شود " ، مسئولیت نظارت و هدایت این عملیات را نیز برعهده داشت و به واسطه همکاری نزدیک با شین بت ( سرویس امنیتی و ضد جاسوسی رژیم صهیونیستی ) ، بسیاری از این عملیات را فرماندهی کرد .

ب - دیدگاهها و مواضع :

دیدگاهها و نقطه نظرات سرلشکر " گادی شامنی " پیرامون مسائل و موضوعات مختلف را می توان با توجه به نزدیکی و ارتباط وی با چهره های راستگرا و افراطی رژیم صهیونیستی مورد بررسی قرار داد .

1 - مذاکرات صلح :

شامنی از چهره های تندرو نظامی است که هر گونه توافقنامه صلح با طرف فلسطینی را امری بی فایده دانسته و تنها معتقد به استفاده از روشهای مسلحانه و خشونت آمیز در قبال فلسطینیان است . سوابق وی طی بیش از دو دهه فعالیت در ارتش رژیم صهیونیستی خود گواهی بر این مدعاست .

2 - موضوعات مورد مناقشه صلح :

ژنرال شامنی همچون دیگر شخصیتهای نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی موضوعات مناقشه برانگیزی چون قدس ، آوارگان فلسطینی ، مرزهای 1967 و دولت مستقل فلسطینی را به عنوان خطوط قرمز رژیم صهیونیستی در مذاکرات سازش می داند و هر گونه امتیازی به طرف فلسطینی ، در هر یک از موارد فوق را عدول از این خطوط ( قرمز ) و زیانی جبران ناپذیر برای امنیت اسرائیل تلقی می کند .

3 - گروههای جهادی فلسطین :

وی ضمن ابراز نگرانی شدید خود از عملکرد گروههای جهادی فلسطین ، به ویژه حماس بر این باور است که قدرت روزافزون این جنبش ( حماس ) در منطقه نوارغزه - - به ویژه پس از عقب نشینی اسرائیل از این منطقه - - در آینده ای نه چندان دور ، لطمات فراوانی را به امنیت اسرائیل وارد خواهد کرد .

4 - دیوارحائل :

شامنی در این باره مدعی است که این دیوار یک دیوار امنیتی است که صرفا برای محافظت از شهروندان یهودی در برابر حملات انتحاری فلسطینیان ساخته شده است .

5 - تخلیه نوارغزه :

شامنی ضمن آنکه در صف موافقان طرح شارون مبنی بر عقب نشینی یکجانبه از نوارغزه و تخلیه شهرکهای این منطقه قرار دارد و آن را تصمیمی استراتژیک از سوی شارون نخست وزیر رژیم صهیونیستی می داند ، اما همواره از افزایش حملات گروههای فلسطینی حماس و جهاد اسلامی که از آنها تحت عنوان " سازمانهای تروریستی " نام می برد ، ابراز نگرانی کرده و آن را مهمترین مشکل و معضل فراروی اسرائیل پس از اجرای طرح تخلیه می داند .

6 - جمهوری اسلامی :

وی ضمن تروریست قلمداد کردن دولت جمهوری اسلامی ایران ، معتقد به وجود ارتباط و همکاری نزدیک ایران با حزب الله لبنان است . وی همچنین تشکیلات خودگردان فلسطین را ناتوان از اداره نوارغزه ( پس ازعقب نشینی اسرائیل از این منطقه ) دانسته و بر این باور است که این ناتوانی موجب ایجاد خلاء در منطقه شده و فضای مساعدی را برای مداخلات ایران و حزب الله فراهم خواهد کرد .

مآخذ :

  1. بولتن رویداد و گزارش اسرائیل ، مؤسسه تحقیقات و پژوهشهای سیاسی - علمی ندا ، شماره 269 ، 26/7/1384 .
  2. www. idf.it/DOVER/Site/mainpage.asp? Sl=EN$$id=22$$docid.
  3. www. idf.it/DOVER/Site/mainpage.asp? Sl=EN$$id.
  4. www. idf.it/DOVER/Site/mainpage.asp? Sl=EN$$id=45830.EN.
  5. www. zmag.org/content/print article.

cfm? itemID=5146$$Section ID.

  1. www. haaretz.com/hasen/objects/pages/print Article/En.jhtml.