سازمان بلژیکی - - فلسطینی حمایت از فلسطین

از دانشنامه فلسطین
نسخهٔ تاریخ ‏۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۰۷ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


نحوه اطلاع رسانی از کانون مناقشات و به تصویر کشیدن جنایات رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین از جمله مسایلی است که نقش و جایگاه سازمانهای غیردولتی حامی فلسطین در کشورهای مختلف را تبیین می نماید . " سازمان بلژیکی - - فلسطینی حمایت از فلسطین - ABP : Association Belgo - palestinienne ، (ABP) ازجمله سازمانهای غیردولتی است که در زمینه اطلاع رسانی از وضعیت و بحران موجود در اراضی اشغالی ، حقوق زندانیان در بند اسرائیل و حمایت از ملت بی دفاع فلسطین فعالیت می نماید .

الف - پیشینه سازمان :

سازمان بلژیکی - - فلسطینی حمایت از فلسطین (ABP)در سال 1976 در شهر بروکسل توسط نعیم قادر تأسیس شد و ریاست فعلی این سازمان برعهده پییر گالاند Jean - pierre Galand می باشد . پس از آن این سازمان در شهر لیژ Liegeبلژیک شعبه دیگری دایر نمود ریاست آن برعهده خانم رنه موسه Renee Mousset است و آندره بووا Andre Beauvoisبه عنوان نایب رئیس و ایزابل پنه Isabelle Ponetبه عنوان خزانه دار در سازمان فعالیت می نمایند .

نعیم قادر نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در بلژیک بود که به دلیل مبارزات و فعالیتش در راستای احقاق حقوق ملت بی دفاع فلسطین و تلاش برای تشکیل دولت دمکراتیک فلسطینی در سال 1981 در شهر بروکسل ترور شد . نعیم قادر در طول حیاتش همواره بر تشکیل دولت فلسطین و ضرورت دفاع از حقوق فلسطینیان تأکید ورزیده و رؤیای تشکیل دولتی دمکراتیک را در اراضی اشغالی در سر می پروراند .

قادر تمام زندگی خود را صرف حمایت از حقوق ملت بی دفاع فلسطین نمود و همواره تلاش می کرد تا بتواند نقش کشورهای اروپایی را در حل مناقشات اسرائیل - - فلسطین به عنوان راهکاری استراتژیک تقویت نماید . بر همین اساس وی سازمان بلژیکی - - فلسطینی حمایت از فلسطین را در شهر بروکسل بنیان نهاد تا از این طریق اهداف و ایدئولوژی وی در راستای دستیابی به اهداف مذکور محقق شود .

پییر گالاند یکی از چهره های سرشناس و مخالف سیاستهای آمریکا و رژیم صهیونیستی در بلژیک است . وی در بیست و هشتم ژوئیه سال 1940 در شهر اوکل Ucckle در بلژیک متولد شد . گالاند در سال 2003 وارد پارلمان بلژیک شد . وی ریاست چند سازمان و تشکل فعال در قاره اروپا بالأخص : " کمیته اروپایی همکاری با سازمانهای حمایت از فلسطین - ECCP=Europe du comite europeen de coordination des ONG pour la palestine (ECCP ) و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه در اروپا را برعهده دارد .

در مجموع پییر گالاند یکی از چهره های سرشناس و شناخته شده در بلژیک است که تلاشها و اقدامات زیادی را راستای دفاع از حقوق بشر و مبارزه با بی عدالتی و نابرابری های اجتماعی به عمل آورده است . آراء و ایدئولوژی گالاند در حمایت از ملت بی دفاع فلسطین بسیار صریح و بی پرده است .

وی در سپتامبر 2001 ، پیش از برگزاری کنفرانس دوربان اعلام کرد : " در حال حاضر ، فلسطین در عرصه جنگی نابرابر به ویتنام دوم تبدیل شده است و قریب به پنجاه سال است که فلسطینیان همانند ویتنامی های زمان جنگ ، از هیچ حقوقی برخوردار نیستند . "

اقدامات و مواضع گالاند در قبال قضیه فلسطین بسیار مهم و از جایگاه ویژه ای برخوردار است . گالاند با شرکت در بسیاری از کنفرانسهای بین المللی تلاش کرد تا با حمایت از حقوق ملت بی دفاع فلسطین ، جوامع بین المللی را از بحران موجود در اراضی اشغالی آگاه سازد .

وی در سومین کنفرانس بین المللی پایان اشغالگری که در ژوئیه سال 2004 در شهر بروکسل برگزار گردید ، با انتقاد از سیاستهای رژیم اشغالگر قدس در احداث دیوار حائل اظهار داشت : " سیاستهای اسرائیل در احداث دیوار حائل تنها به منظور گسترش پروژه های استعمارگرانه برای تصاحب زمین ، آب و منابع فلسطینی هاست و نه برای حفاظت از جان اسرائیلی ها . "

وی در کنفرانس مذکور از جوامع بین المللی درخواست کرد که راه حلی نهایی برای پایان مناقشات و درگیری در فلسطین بیابند .

از آنجایی که گالاند یکی از اعضاء فعال کمیته اعمال حقوق غیرقابل واگذاری ملت فلسطین در سازمان ملل بوده ، همواره در تلاشهای خود بر حقوق فلسطینیان و تشکیل دولتی فلسطینی تأکید داشته است . وی در سال 2002 طی پیامی از اعضای کمیته مذکور درخواست کرد که این نهاد تلاش جدی تری را برای بهبود شرایط و اوضاع آوارگان فلسطینی و ساکنین منطقه جنین و صیانت از آنان در برابر خشونتهای ارتش اسرائیل به عمل آورد .

گالاند همچنین در سال 2003 ، طی یک سخنرانی در جلسه سازمان ملل اعلام کرد : " جنبشها و تشکل های صلح طلب و مخالف جنگ در جهان خواستار پایان اشغالگری در فلسطین هستند . " وی همچنین با تأکید بر این نکته که مسأله فلسطین باید برای جوامع بین الملل در اولویت قرار گیرد اظهار داشت : " تحریم تبادلات اقتصادی و تجاری با اسرائیل ، راهکاری است که می تواند سیاستهای رژیم اشغالگر قدس را تحت تأثیر قرار دهد . "

ب - مواضع :

سازمان ABP یکی از سازمانهای مهم حمایت از فلسطین در بلژیک است که هدف خود را حمایت از حقوق ملت بی دفاع فلسطین و تلاش برای تشکیل دولتی دموکراتیک در اراضی اشغالی عنوان می دارد .

در همین راستا سازمان تلاش می کند تا با همکاری و همیاری فلسطینیان و همچنین نمایندگان قانونی آنها ، برای برقراری صلحی پایدار در منطقه ، اهداف و آرمانهای خود را به سمت سطوح اجرایی سوق دهد .

خروج نیروهای اشغالگر از اراضی 1967 ، تخلیه همه مناطق تحت سلطه ارتش اسرائیل ، تشکیل دولتی دمکراتیک در فلسطین با مرکزیت قدس شرقی که به طور مستقل بتواند اداره اراضی اشغالی را در دست گیرد و از حقوق مسلم و بلامنازع فلسطینیان دفاع کند ، از دیگر اهدافی است که سازمان برای دستیابی به آنها تلاش می کند .

همچنین به رسمیت شناختن حق بازگشت پناهندگان فلسطینی به اراضی اشغالی طبق قطعنامه 194 سازمان ملل متحد و آزادی زندانیان فلسطینی از دیگر اهدافی است که سازمان برای دستیابی بدان تلاش می کند .

بر همین اساس سازمان در تلاش است تا از طرق ذیل اهداف خود را عملی نماید :

  1. اطلاع رسانی و بسیج افکار عمومی در قبال بحرانهای موجود در اراضی اشغالی .
  2. همکاری با مطبوعات و رسانه ها برای انعکاس حقایق موجود در فلسطین .
  3. همکاری و همیاری با تشکلها و سازمانهای حامی فلسطین به منظور حمایت از ملت بی دفاع فلسطین و تلاش برای گسترش همکاری ها .
  4. فعالیتهای سیاسی در راستای دفاع از حقوق ملت فلسطین از طریق گفت وگو و همکاری با نمایندگان دولتی و حکومتی در بلژیک و اتحادیه اروپا و تلاش برای جلب حمایت آنها از ملت فلسطین .
  5. اعطای کمکهای مادی و معنوی به سازمانهای حامی فلسطینیان .

سازمان ( ABP ) با بسیاری از سازمانها و تشکلهای اسرائیلی مدافع حقوق بشر و حقوق فلسطینیان ساکن در اراضی اشغالی نیز همکاری دارد . همچنین سازمان ( ABP ) به عنوان یکی از اعضاء " کمیته اروپایی همکاری با سازمانهای حمایت از فلسطین ( ECCP ) " همکاری های گسترده ای با سایر سازمانهای حمایت از فلسطین در جهان و همچنین با کمیته اعمال حقوق غیرقابل واگذاری ملت فلسطین در سازمان ملل دارد تا از این طریق بتواند با پررنگ کردن نقش جوامع و سازمانهای بین الملل در حل بحران و مناقشه موجود در اراضی اشغالی ، راهکارهای اساسی و مناسبی را در قضیه فلسطین به دست آورد .

از طرف دیگر سازمان مذکور به عنوان یکی از سازمانهای مدافع حقوق بشر ( در زمینه دفاع از حقوق فلسطینیان ) همواره بر این نکته تأکید دارد که با اشکال مختلف نژادپرستی و آنتی سمیتیسم به شدت مخالف بوده و آن را محکوم می نماید ؛ چرا که هر چند آراء و ایدئولوژی حاکم بر سازمان ، دفاع از حقوق ستمدیدگان ( فلسطینی ) و محکوم کردن سیاستهای نژادپرستانه رژیم صهیونیستی می باشد لیکن بی عدالتی را در مورد هیچ نژاد ، ملیت و مذهب خاصی نخواهد پذیرفت .

به عقیده سازمان ( ABP ) تشکیل دو دولت ( یهودیانو فلسطینیان ) با مرکزیت قدس تنها راه حل مناقشات در منطقه خواهد بود . همچنین این سازمان طبق قطعنامه 194 شورای امنیت سازمان ملل با به رسمیت شناختن حق بازگشت فلسطینیان و دفاع از تشکیل دولتی فلسطینی بر این نکته تأکید دارد که طبق رأی سازمان ملل ، دولت اسرائیل باید از اراضی متعلق به فلسطینیان ساکن در اراضی 1967 عقب نشینی نماید .

ج - اقدامات و فعالیتها :

سازمان (ABP) به عنوان یکی از سازمانهای مهم حقوق بشر ( مدافع حقوق فلسطینیان ) در تلاش است علاوه بر ارسال کمکهای مادی به فلسطینیان ساکن در اراضی اشغالی ، حمایت از حقوق فلسطینیان در جوامع بین الملل و تلاش برای حل مناقشات موجود در اراضی اشغالی را در رئوس فعالیتهای خود قرار دهد . برگزاری کنفرانسها ، نشستها و جلساتی با موضوعات مختلف از جمله تحلیل سیاستهای رژیم اشغالگر قدس ، دیوار حائل ، آوارگان و زندانیان فلسطینی و حق بازگشت آنها به سرزمینشان یکی از برنامه های اصلی سازمان ABP به شمار می رود .

برپایی تجمعات و راهپیمایی هایی با موضوع انتقاد از سیاستهای آپارتاید رژیم اشغالگر قدس در شهر بروکسل یکی دیگر از برنامه های این سازمان است . به گونه ای که روز چهارشنبه هر هفته این تجمعات با هماهنگی و اعلام سازمان در شهر بروکسل برگزار می گردد .

تهیه گزارش و خبر از وضعیت آوارگان و زندانیان فلسطینی ساکن در اراضی اشغالی و انجام مأموریتهایی به اراضی اشغالی فلسطین یکی از مهمترین فعالیتهای عمده سازمان به شمار می رود که در این راستا سازمان ABP تلاش می نماید تا حقایق را به نحو مطلوب در جهت بسیج افکار عمومی از وضعیت اسفناک فلسطینیان انعکاس دهد .

مبارزه با احداث دیوار حائل از دیگر فعالیتهای مهم سازمان ABP به شمار می رود ؛ محکومیت اقدام اسرائیل در احداث دیوار حائل و تلاش برای جلب افکار عمومی و همچنین جلب حمایت تشکلهای فعال در بلژیک در همین راستا از جمله اقداماتی است که این سازمان انجام داده است . در همین راستا سازمان مذکور روز نهم نوامبر را " روز بین المللی مبارزه با دیوار حائل " نامگذاری نموده است .

سازمان ABP که نعیم قادر بنا نهاد ، در حال حاضر یکی از مهمترین سازمانهای مدافع حقوق فلسطینیان در قلب اروپا به شمار می رود که در زمینه های مختلفی از جمله حق بازگشت آوارگان فلسطینی به موطن اصلی خود فعالیت می نماید .

همکاری با سایر نهادهای مدافع حقوق فلسطینیان در بلژیک از جمله اتحادیه زنان فلسطینی ( UFPB) ، - Unions des femmes palestiniennes en Belgigue ، یکی از اقدامات این سازمان در راستای دفاع از حقوق آوارگان و زندانیان فلسطینی است ، که می کوشد با تلاشها و اقدامات خود جوامع بین المللی از جمله اتحادیه اروپا را نیز برای فشار بر رژیم اشغالگر در جهت به رسمیت شناختن حقوق مسلم فلسطینیان فرا خواند .

مآخذ :

  1. WWW. association- belgo-palestinienne.org.
  2. http : //abpliege.site. voila.fr/qui-sommes- nous.html.
  3. http : //WWW. flwi. ugent. be/cie/khader.htm.
  4. http : //www.mondediplomatique. fr/2004/09/DA- SILVA/15573.

WWW.a7fr.com.

  1. WWW. upif.org.
  2. WWW. association- belgo- palestinienne.org.