بوعالى تسیون ( حزب - )

از دانشنامه فلسطین
نسخهٔ تاریخ ‏۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۷:۰۰ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها)


حزب بوعالى تسیون یا کارگران صهیون در سال 1905 - م با ادغام دو جنبش بوعالى تسیون و جنبش سوسیالیستى صهیونیستها به رهبرى نخمان سرگن در روسیه تأسیس گردید . حزب مزبور دفاترى در اروپا ( اتریش - مجارستان ) ، آمریکا و فلسطین تأسیس کرد و نهایتا اتحادیه جهانى کارگران صهیون را در سال 1907 به وجود آورد .

حزب عالى از ابتداى تأسیس با اختلافات درونى مواجه شد ، و در نتیجه ، دو جناح راست و چپ در آن به منصه ظهور رسید . با اوجگیرى اختلافات درونى در کنگره وین به سال 1920 جناح چپ از حزب کناره گیرى کرد و حزب جدیدى به نام بوعالى تسیون سمول را تأسیس کرد و جناح مخالف مهاجرت یهودیان به فلسطین و چند جنبش صهیونیستى ، حزب کمونیست را تشکیل دادند .

جناح راست نیز که دفاترى در فلسطین ، آمریکا ، انگلیس و آرژانتین داشت ، بر اتحادیه جهانى کارگران حزب به طور کامل تسلط پیدا کرد و مجدداً در فعالیتهاى کنگره و سازمان جهانى صهیونیسم مشارکت نمود و از سیاستهاى آنها پیروى کرد .

در سال 1919 حزب مزبور در فلسطین به رهبرى دیوید بن گوریون و اسحاق بن تزوى با مشارکت سازمان کارگران کشاورز و کارگران غیرحزبى به رهبرى بیرل کاتسلنسمن به تشکیل حزب جدیدى اقدام نمودند و آن را أحدوت هاعافودا یعنى اتحادیه سوسیالیستى صهیونیسم براى کارگران فلسطین نام نهادند .

مآخذ :

  1. مسیرى ، عبدالوهاب : موسوعة المفاهیم و المصطلحات الصهینونیة ، قاهره 1975 .
  2. بدر ، کامیلیا : نظرة على الاحزاب و الحرکات السیاسیة الاسرائیلیه ، قدس 1981 .