پولس

از دانشنامه فلسطین
نسخهٔ تاریخ ‏۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۷:۰۱ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


یکی از مشهورترین کشیشان عهد جدید است ، دو نام دارد : " شاؤل " که یک لفظ عبری و " پولس " که لفظ رومی است . در شهر طرسوس ( در ترکیه ) که مردم آنجا رومی بودند به دنیا آمد . پولس ، اصلیت یهودی ، فرهنگ یونانی و تابعیت رومی داشت . حرفه وی ساختن چادر بود .

پولس در زمان حیات معاصر خویش حضرت مسیح را ندید ، با کلیسا به مبارزه پرداخت و مخالفت وی با پذیرش این مذهب او را واداشت تا به دمشق برود و مسیحیان آنجا را آواره سازد . سپس قبل از ورود به آن دیار حضرت مسیح را دید که آن روز مصادف با روز هدایتش بود . ( حدود 36 میلادی ) .

این ملاقات پایه زندگی جدید پولس به شمار می رود ، و این هدایت ، عظیم ترین واقعه در تاریخ مسیحیت است . در نتیجه آن پولس فرستاده مسیحیت به بت پرستان شد و چندین مسافرت تبلیغی به سوریه و قبرس و آسیا ( ترکیه ) و یونان و ایتالیا انجام داد ، به اسپانیا نیز سفر کرد و انجیل را به همه جا برد .

در سال 58 میلادی یهودیان بیت المقدس در زمانی که پولس در آنجا سکونت داشت ، علیه وی دست به شورش زدند ، حکمران بیت المقدس وی را به مدت دو سال در قیصریه ساحل زندانی کرد . سپس از آنجا به زندان رم منتقل شد که تا سال 63 میلادی در آنجا بود . پس از آن آزاد گردید و دوباره دست به تبلیغ زد و بار دیگر اسیر شد و در حدود سال 67 میلادی در زمان نرون ، وی را گردن زدند و در همان محلی که کلیسای کشیش پولس در خارج قلعه های رم برپاست دفنگردید .

پولس نقش بزرگی در تاریخ مسیحیت ایفا کرد ، چون طی سالهای اندکی توانست انجیل را از دیار فراموش شده فلسطین به بزرگترین شهرهای متمدن قدیم جهان منتقل نماید . پولس رهبر بیداری بود . او از تمامی کلیساهایی که در حضور وی و یا به واسطه نامه هایش تأسیس شد بازدید می کرد . از این نامه ها تنها چهارده فقره به جا مانده است که برحسب تاریخ عبارتند از :

دو نامه به مردم تسالونیکی ( یونان ) در سالهای 52 و 53 میلادی ، دو نامه به مردم قورنتس ( یونان ) در 57 و 58م ، نامه ای به غلاطیه ( ترکیه ) ، نامه ای به رم ، نامه ای از زندان رم ( در سال های 61 و 63 ) به مردم فیلبی و فلیمون ( یونان ) ، نامه ای به افسوس ( ترکیه ) ، نامه ای به فردی به نام فیلمون ، در سال 64م نیز نامه ای به عبری زبانان ایتالیا فرستاد که از جمله الهامات وی به شمار می رود و بالاخره هنگامی که در رم بود در سالهای 64 و 66م سه نامه برای شاگردانش به نام های طیطس ( کریت ) و طیموتاس ( افسوس ) ارسال کرد .

نامه های پولس که از نیازهای مسیحیان مؤن برخاسته است ، شهرت به سزایی یافت ، اندیشمندان به عظمت نویسنده آن گواهی دادند . این نامه ها بخش بزرگی از کتاب عهد جدید را شامل می شود . این کتاب پس از انجیل مهم ترین پایه علم لاهوت و غنی ترین غذای روحی مسیحیان و بزرگترین مرجع علوم و مدارک کلیساست . پس از گذشت دو هزار سال از عمر این کتاب کلیسا هنوز نتوانسته برای مراسم دعای خود در خطاب به مؤنان امروز زیباتر از آنچه پولس به دنیای رم و یونان نوشته پیدا کند .

بنابراین کشیش پولس بزرگترین صوفی و هوادار مسیحیت است و سرآمد کسانی است که مسیر تاریخ را تغییر دادند . ( کلیسا همه ساله در روز 29 ژوئن عید وی را جشن می گیرد .

مآخذ :

  1. Brunot, A. : Les ecrits de st. paul, paris 1972.
  2. Colson, j, : Paul apotre martyr, paris 1971.
  3. Grant, m. : saint pau, London 1976.
  4. Mckenzie, j.L : Dictionary of the Bible, New York 1978.
  5. Pax, in the Footsteps of st. paul, Jerusalem 1977.
  6. Vesco, J.L. : En mediterranée, avec l'apô tre paul, paris 1972.