دیوار براق

از دانشنامه فلسطین
نسخهٔ تاریخ ‏۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۷:۰۶ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها) (۱ نسخه واردشده)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


این دیوار قسمت جنوبی دیوار حرم شریف را تشکیل می دهد و طول آن حدود 50 متر و ارتفاع آن به حدود 20 متر می رسد و از املاک اسلامی به شمار می آید زیرا بخشی از حرم شریف و رابطه ای مستحکم با معراج حضرت محمد پیامبر علیه الصلاة و السلام دارد . مالکیت این دیوار را هیأت بین المللی که همزمان با اعمال نفوذ و قیمومیت بریتانیا در فلسطین ، تشکیل شده نیز مورد تأیید قرار داده است و پیش از آن نیز در سال 1930م به این مسأله اعتراف شده و این قطعنامه در تاریخ 23 فوریه 1968م . پس از آنکه اسرائیل قدس را اشغال کرد ، انتشار یافت .

یهود نسبت به این دیوار هیچ گونه حق قانونی ندارد و تنها نرمش و مسامحه مسلمانان به آنها اجازه می داد که این دیوار را زیارت کرده ، پشت آن نوحه و گریه کنند و آنان نیز از این فرصت سوء استفاده می کردند و نام این دیوار را به " حائط المبکی " تغییر دادند و حال آنکه نام حقیقی آن " حائط

[[ پرونده : | کنوزالقدس ، ص 390 ]]

البراق " ( دیوار براق ) است . یهود معتقد است که این دیوار همانا دیوار خارجی هکیل سلیمان ( علیه السلام ) است که هیرود در سال 11 ق . م آن را مرمت نمود . اما آنان فراموش کرده اند که تیتوس در سال 70م . آن دیوار را ویران کرد . و پس از وی هدریان نیز آثار آن را به طور کامل از بین برد و آنجا به زمین مسطح مبدل شد .

مأخذ :

  1. نجم ، رائف یوسف : کنوز القدس ، مؤسسة آل البیت ، چاپ اول ، 1983 .