وفائیه ( گوشه - ): تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۱۷
این گوشه در آغاز قرن نهم هجری در باب الناظر در مقابل مدرسه المنجکیة که بیشتر مقر ادارات مجلس اعلای اسلامی بیت المقدس بوده ، ساخته شده است و به تاج الدین ابی الوفأ محمد منسوب است . مجیرالدین حنبلی می گوید که این بنا به بنی الوفا لسکتهم بهاء معروف بود . زیرا ایشان ( فرزندان ابی الوفأ ) در آن سکونت داشته اند .
تاج الدین ابی الوفاء این بنا را در سال 782 ه/1380 م خرید و احتمالا این اثر در همین تاریخ و یا در زمانی قریب به آن ساخته شده است . عده ای از علماء شیخ این گوشه بوده اند و در سلوک و تصوف و نیز حرکت فکری مردم مؤثر بوده است .
این گوشه به " دارالمعاویه " معروف بوده است ، زیرا می گویند معاویه بن ابی سفیان هنگام اقامت در قدس در این مکان سکونت گزیده است . این اثر " دارابن الهائم " نیز خوانده می شده است .
شیخ شهاب الدین ابن هاشم عالمی بزرگ در علم ریاضیات و از شیوخ مدرسه صلاحیه بوده ، نیز در اینجا سکونت داشته است که در سال 815 ه در بیت المقدس وفات یافته است . مدرسه دارای مدخلی است متصل به " باب الناظر " و از دو طبقه تشکیل می شود که تعداد زیادی اتاق و سالن در آن وجود دارد .
هم اکنون این مکان مسکونی است و به " دارالبدیری " معروف است . کتابها و دست نوشته های ایشان در اینجا موجود است و مقبره محمد بیری نیز در این مکان است . وضعیت کلی این بنا متوسط است .
مآخذ :
- نجم ، رائف یوسف : کنوزالقدس ، مؤسسة آل البیت ، چاپ اول ، 1938 .
- اسعدی ، مرتضی : بیت المقدس ، بنیاد دایره المعارف اسلامی ، تهران 1367 .