رواق شمالی: تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۰۶
این رواق را عده ای از سلاطین و امرا در سالهای دور ساخته اند . ملک معظم عیسی قدیمی ترین بخش این رواق را که بخش میتد غربی باب العتم است ، در سال 610 ه/1213 ، ساخته است . در این قسمت ، کتیبه یادبودی وجود دارد که نام سازنده و تاریخ ساخت آن را نشان می دهد . بالای این قسمت از
[[ پرونده : | کنوزالقدس ، ص 131 ]]
رواق ، مدرسه امینیه ، مدرسه فارسیه ، مدرسه ملکیه ، مدرسه اسهردیه و مدرسه صبیبیه قرار دارد .
نجم الدین یوسف بن معظم عیسی و نایب قدس و ناظر حرمین شریفین ، بخشی ممتد بین باب حطه و باب العتم را در سال 694 ه/1294 م معماری کرد و امیر علم الدین سنجر جاولی بخش واقع در رکن شمال غربی حرم شریف را در سال 715 ه/بنا نمود و مدرسه جاولیه در بالای آن قرار گرفت . ملک اشرف شعبان بن حسین قسمت ممتد بین باب الاسباط و باب حطه را در سال 769 ه/1367 م ساخت و بالای آن یا مجاور آن مدرسه فنریه و مدرسه طولونیه و مدرسه غادریه و مدرسه کریمیه ساخته شد .
این رواق عبارت است از ستونهای سنگی بزرگ که با طاقهای ضربی و متقاطع پوشیده شده است . کف رواقسنگفرش است و کمی بالاتر از سطح حرم شریف قرار دارد .
در دوره عثمانی ساختمانهایی بنا شد و رواق بسته شد و محل سکونت - فقیرانی که به قدس عزیمت می کردند - گشت . در سال 1342 ه/1923 م مجلس اعلامی اسلامی اقدام به گشودن رواق نمود و بناهای ایجاد شده را خراب کرد و رواق را به شکل سابق آن باز گرداند .
در حال حاضر دبیرستان الاقصی از مکان آن استفاده می کند .
مأخذ :
- نجم ، رائف یوسف : کنوز القدس ، مؤسسة آل البیت ، چاپ اول ، 1983 .