هنود ( گوشه - ): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه فلسطین
 
جز (۱ نسخه واردشده)
 

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۱۸


این بنا در داخل حصار شهر و در فاصله 100 متری جنوب باب الساهره قرار دارد . موقعیت این بنا قدیمی است و تاریخ ساخت دقیق آن مشخص نیست . مجیرالدین حنبلی گفته این گوشه پیش از آنکه منسوب به طبقه هنود ( هندیها ) باشد ، مختص به فقرای رفاعیه بوده است . بعدا طایفه هندیها در آن منزل گرفته اند و لذا از آن پس به زاویه الهنود معروف شده است . بنای این زاویه به قرن هفتم هجری باز می گردد .

گفته اند که در قرن دهم هجری/شانزدهم میلادی ، بابا فرید شکر کنک از مسلمانان هند به منظور عبادت و اقامت ، به قدس عزیمت کرد و به بازسازی این گوشه نمود .

در سال 1286 ه/1869 - 1870 م این بنا برای بار دوم بازسازی شد .

این گوشه شامل یک مجموعه معماری بزرگ به انضمام چندین بنای دیگر است که بخش اعظم آن ویران شده است برخی از این قسمتها در طول جنگ 1967 م ویران شد و بخشی از اجزای باقی مانده شامل قسمتی از دفاتر آژانس امداد و بخش دیگر آن شامل ( مدرسه لریاض الاقصی الاسلامیه ) و همچنین یک مسجد و صحن رو

بازست .

همچنین در این گوشه خانواده شیخ ناظر حسینی انصاری - - هندی سکونت دارند . این گوشه از دیرباز برای ادای وظایف مهم وقف شده است و موقوفات بسیاری نیز به آن تعلق دارد ، از آن جمله است وقفی که در باب حطه شده است . وضعیت کلی این بنا متوسط است .

مآخذ :

  1. اسعدی ، مرتضی : بیت المقدس ، بنیاد دایره المعارف اسلامی ، تهران 1367 .
  2. نجم : رائف یوسف : کنوزالقدس ، مؤسسة آل البیت ، چاپ اول ، 1983 .