ابوعیاش ، رضوان ابراهیم عبدالله: تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۷:۱۳
خانواده ابو عیاش در سال 1948 از روستای جاسیه نزدیک یافا به کرانه غربی مهاجرت کردند . و ابتدا در قلقلیه و سپس در اردوگاه عسگر ساکن شدند . ابوعیاش در سال 1950 در همین اردوگاه متولید و در همان جا بزرگ شد . و سپس در رام الله سکومت گزید .
تحصیل زبان انگلیسی را در دانشگاه شروع کرد اما آن را ناتمام گذاشت و به عنوان معلم زبان انگلسی مشغول به کار شد . در سالهای 1984 - 1987 - 1990 چند بار از طرف رژیم صهیونیستی بازداشت اداری شد و چندین بار از سفر به خارج منع گردید .
کار روزنامه نگاری خود را با عنوان منشی هیأت تحریریه روزنامه شروع کرد . پس از مدتی فعالیت ، به عضویت انجمن روزنامه نگاران در کرانه غربی در آمد و نیز عضو هیأت عمومی اتحادیه نویسندگان در سرزمینهای اشغالی شد . سپس به ریاست انجمن روزنامه نگاران رسید و مدیر دفتر روزنامه نگاری عرب شد که هفته نامه الندوه را منتشر می کند .
در بیانیه های که در سال 1993 از سوی کمیته های مردمی و ملی انتفاضه صادر شد ، وی به استفاده از اموال و کمکهای مردمی و ملی انتفاضه صادر شد ، وی به استفاده از اموال و کمکهای مردمی به انتفاضه برای آماده کردن مزرعه خصوصی و تجهیز دفترش متهم گردید .
ابوعیاش یکی از عناصر آشکار و طرفدار سیاست سازش و مذاکره با رژیم صهیونیستی و نیز یکی از منسوبین جنبش فتح به شمار می رود . از مخالفان تصفیه مزدوران اسرائیلی بود که از طرف انقلابیون فلسطینی در انتفاضه انجام می شد . پس از شروع فرایند صلح خاورمیانه در مادرید به سال 1991 وی عضو کمیته مشورتی هیأت فلسطینی در کنفرانس مادرید بود .
ابوعیاشی همراه با هیأت های صهیونیستی و با حضور اعضای کنیسه های یهودی برای بررسی راههای صلح در خاورمیانه در داخل و خارج از سرزمینهای اشغالی در چندین مراسم شرکت کرد . از جمله این مراسم می توان از مراسمی که در روم ، اسپانیا و آمریکا برگزار گردید ، نام برد .
ابوعیاش به همراه دیگر شخصیتهای فلسطینی میانه رو و طرفدار خط سازش در جلسه ای که با حضور شخصیتهای اروپایی بازدید کننده از سرزمینهای اشغالی فلسطین در سال 1992 ، برگزار شد ، شرکت کرد .
ابو عیاش در گفت و گو با روزنامه ها و رادیو اسرائیل چندین بار صراحتاً اعلام کرد که فلسطینیها فقط حق برگشت به کرانه غربی و نوار غزه را دارند و شهرهای عکا و بئراسبع تحت تملک اسرائیل است و ربطی به فلسطینیها ندارد . او از جمله افرادی بود که بیش از همه از طرح آمریکا برای صلح خاورمیانه استقبال کرد . وی تعدادی مقاله سیاسی نوشته و نیز کتابی به نام روزنامه نگاری تحت اشغال ، به رشته تحریر در آورد . همچنن دیوان شعری از او منتشر شده است