پیکار مسلحانه فلسطین ( اندیشه - ): تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۷:۰۱
به دنبال صدور پیام عمومی به فلسطینیها که در ژوئیه 1914 توسط یکی از سازمانهای ملی بیت المقدس انتشار یافت ، مردم فلسطین این امید را که دولت در مورد صهیونیستها کاری برایشان کند به کلی از دست دادند و عزم خود را جزم کردند تا نیروهای خود را سازمان دهند و تنها به خود متکی باشند . به این ترتیب بود که دو جمعیت انقلابی و سازمان یافته " العهد " و " الفتاه " که پس از جنگ جهانی اول برای استقلال سرزمینهای روزنامه در برملا ساختن خطرهای صهیونیسم و آگاه کردن افکار عمومی از این خطرها از روزنامه های دیگر بسیار جلوتر بود .
در کنار مطبوعات عربی ، رهبران مذهبی فلسطینی نقش مؤری در رشد و آگاهی فلسطینیها داشتند و مردم را به مبارزه و عدم پذیرش سلطه انگلیس دعوت می کردند . این روند ( روشنگری مردم ) با هماهنگی مطبوعات عربی و رهبران سیاسی و مذهبی فلسطینیها به ویژه حاج محمدامین الحسینی مفتی فلسطین و شیخ عزالدین قسام و شیخ قسطل و دیگر روحانیون فلسطینی تا دو دهه ادامه یافت و هر سال که می گذشت این روشنگریها بر مردم فلسطین تاثیر بیشتری می گذاشت و زمینه های تفکر مبارزه و پیکار مسلحانه با سلطه گران انگلیسی و صهیونیستها در مردم عمیق تر می شد .
با رشد و آگاهی مردم مسلمان فلسطین نسبت به قیمومیت انگلیس و سلطه تدریجی صهیونیستها بر فلسطین ، روزبه روز وضع سیاسی کشور متشنج شد و همت آنها در مبارزه با انگلیسیها و صهیونیستها بیشتر گردید . مردم به دعوت رهبران مذهبی خود در مساجد جمع شده و برای مبارزه جدی با صهیونیسم و سلطه گران انگلیسی بسیج شدند و طی 15 سال مبارزه جدی و شرکت در قیامهای عمومی و سراسری علیه استعمار انگلیس و زدوخوردهای شدید با صهیونیستها ، سرانجام اندیشه پیکار مسلحانه در فلسطین شکل گرفت و اولین جرقه آن با شروع جهاد مسلحانه شیخ عزالدین قسام و پیروانش علیه انگلیسها و صهیونیستها در سال 1935 آشکار شد .
مأخذ :
- کیالی ، عبدالوهاب : تاریخ نوین فلسطین ، محمدجواهر کلام ، امیرکبیر ، تهران 1366 .