قرارداد امنیتی فلسطینی - اسرائیلی قاهره: تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۱۳
( در پی کشتار 25 فوریه در هبرون " الخلیل " ، اسرائیل و ساف مذاکره درخصوص امنیت فلسطینیان را در آن شهر آغاز کردند . موافقتنامه زیر برای حضور بین المللی موقت در هبرون ( الخلیل ) به امضای آمنون شهاک ، نماینده اسرائیل و نبیل شعث ، از مسئولان فلسطینی ، رسید . موافقتنامه را خبرگزاری فرانسه در 31 مارس منتشر کرد و در اول آوریل اف . بی . آی . اس . (FBIS) آن را دوباره به چاپ رساند ) .
محتویات
بیانیه مشترک :
در 31 مارس 1994 ، هیأتهای اسرائیلی و فلسطینی در مورد ترتیبات امنیتی هبرون ( الخلیل ) و از سرگیری فوری مذاکرات غزه و منطقه اریحا به توافق رسیدند .
دو طرف در مورد سلسله اقداماتی چون حضور بین المللی موقت در هبرون ( الخلیل ) برای برقراری ثبات و از سرگیری زندگی عادی در شهر و چگونگی آغاز مجدد مذاکرات غزه و اریحا موافقت کرده اند . دو طرف توافق کرده اند که از هفته آینده مأموران پلیس فلسطینی وارد غزه و منطقه اریحا شدند .
دو هیأت همچنین براساس برنامه کاری موافقت کردند که برای جبران زمان تلف شده ، روند مذاکرات و اجرای توافقات به عمل آمده شتاب بیشتری گیرد . اسرائیل پذیرفت برنامه عقب نشینی را کوتاه کند و به آن شتاب بخشد تا در زمان تعیین شده در بیانیه اصولی این روند پایان یابد .
دو طرف عزم راسخ خود را برای ادامه مذاکرات به منظور رسیدن هرچه سریع تر به توافق ابراز داشتند .
هیأتهای اسرائیلی و فلسطینی مراتب سپاس خود را از رئیس جمهور ، مبارک ، دولت او و ملت مصر برای مساعدت و میهمان نوازی ابراز داشتند .
در پایان ، هیأتهای اسرائیلی و فلسطینی ابراز امیدواری کردند که اقدامات اتخاد شده ، موفقیت تلاش آنها را برای دستیابی به صلح و همزیستی مسالمت آمیز تضمین کند .
موافقتنامه :
در پی کشتار وحشتناک هبرون ( الخلیل ) و در واکنش نسبت به نیازهای فزاینده امنیتی فلسطینیان در سراسر کرانه غربی و نوار غزه ، به ویژه در هبرون ( الخلیل ) و طبق قطعنامه 904 شورای امنیت ( سازمان ملل متحد ) ، هیأتهای اسرائیل و ساف با یکدیگر ملاقات کردند و سلسله اقداماتی را که در این موافقتنامه گنجانده شده است ، پذیرفتند ، به محض امضای موافقتنامه ، اجرای آن آغاز می شود و مذاکرات غزه - اریحا ، براساس آنچه در زیر می آید ، شروع خواهد شد .
الف - حضور بین المللی موقت در شهر هبرون ( الخلیل ) :
- به دلیل وضعیت خاص هبرون ( الخلیل ) ، در پی کشتار ، نیروی بین المللی موقت هبرون (TIPH) در آنجا مستقر خواهد شد . همان گونه که در بند الف ( 3 ) آمده است ، نیروی بین المللی موقت هبرون ( الخلیل ) به برقراری ثبات کمک خواهد کرد و با نظارت بر تلاش جهت از سرگیری زندگی عادی در شهر هبرون ( الخلیل ) مراتب را گزارش خواهد داد . بدین ترتیب ، در بین فلسطینیان شهر هبرون ( الخلیل ) احساس امنیت ایجاد خواهد کرد .
- دو طرف ، طبق توافق به عمل آمده ، از کشورهای نروژ ، دانمارک و ایتالیا درخواست می کنند تا یک نیروی 160 نفره تشکیل دهند . این عده به عنوان نیروی بین المللی موقت خدمت خواهند کرد و شامل ناظران نظامی ، افسران ستاد و گروه پشتیبانی خواهند بود . هرگونه تغییری در ترکیب کشورهای عضو نیروی بین المللی موقت با رضایت دو طرف انجام خواهد شد . افراد این نیرو ، طبق وظایفی که بر عهده دارند ، اقدامات نظامی ، پلیسی انجام نخواهند داد .
- وظایف نیروی بین المللی موقت عبارت خواهد بود از :
الف ) حس امنیت در فلسطینیان ساکن هبرون ( الخلیل ) ؛
ب ) کمک به استقرار ثبات و ایجاد محیط مناسب برای ارتقای سطح رفاه عمومی فلسطینیان هبرون و توسعه اقتصادی آنها ؛
پ ) نظارت بر تلاش جهت تأمین مجدد امنیت فلسطینیان و رخدادهای مؤثر برآن و از سرگیری زندگی عادی در شهر هبرون ( الخلیل ) ؛
ت ) تهیه گزارشهایی براساس بند الف ( 5 )
- تخصیص ساختمانی در شهر هبرون ( الخلیل ) به عنوان مقر عنوان بین المللی موقت تا این نیرو بتواند وظایفش را راحت تر انجام دهد .
- نیروی بین المللی موقت موارد زیر را گزارش می دهد :
الف ) رخدادهای ویژه را به کمیته مشترک هبرون ( الخلیل ) ( JHC ) که دربرگیرنده دو نماینده از هر طرف است گزارش می دهد . نماینده ارشد فلسطینیان ، شهردار هبرون ( الخلیل ) و نماینده بلندپایه اسرائیل ، رئیس اداره غیرنظامی ناحیه هبرون ( الخلیل ) خواهند بود . نماینده نیروی بین المللی موقت نیز هر دو هفته یک بار به نشست کمیته مشترک هبرون ( الخلیل ) دعوت می شود تا درباره فعالیتهای خود گزارش دهد .
ب ) گزارش رخدادهای مقطعی به کمیته رابط اسرائیلی - فلسطینی که پیرو بیانیه اصولی تشکیل می شود . افزون بر آن ، نیروی بین المللی موقت هبرون ( الخلیل ) گزارشهای دوره ای را برای رئیس کمیته ویژه رابطه کشورهای تأمین کننده نیرو می فرستد .
- طبق توافق دو طرف ، افراد نیروی بین المللی هبرون ( الخلیل ) باید لباس فرم با علامت ویژه بر تن کنند . خودروی آنها نیز باید دارای همان علائم ویژه باشد . آنها می توانند برای دفاع از خود سلاح کمری حمل کنند .
- نیروی بین المللی موقت هبرون ( الخلیل ) برای انجام وظایف خود در شهر هبرون ( الخلیل ) از آزادی تردد برخوردار است . این آزادی تردد را ، بجز در موارد ضروری نظامی ، نباید محدود کرد ؛ این محدودیت نیز تنها اقدامی استثنایی و موقتی خواهد بود .
- نیروی بین المللی موقت هبرون ( الخلیل ) چگونگی حضور و فعالیت خود را با توجه به وظایفی که بر عهده اش گذاشته شده است با موافقت دو طرف مشخص می کند .
- هزینه این نیرو بر عهده کشورهای تأمین کننده آن است .
- نیروی بین المللی موقت هبرون ( الخلیل ) می تواند عملیات خود را پس از امضای این موافقتنامه شروع کند و برای سه ماه به آن ادامه دهد . با موافقت دو طرف ، نیروی بین المللی موقت هبرون ( الخلیل ) می تواند این دوره را تمدید کند یا ابعاد عملیاتش را در صورت توافق تغییر دهد .
ب - مذاکرات غزه - اریحا :
- مذاکرات غزه - اریحا در روز پنجشنبه 31 مارس 1994 در قاهره از سر گرفته شود . به منظور جبران زمان تلف شده باید به مذاکرات شتاب بخشید .
- اسرائیل موافقت می کند که برنامه عقب نشینی را کوتاه تر و سریع تر کند تا طبق تاریخ تعیین شده در بیانیه اصولی به این روند پایان دهد .
- به محض دستیابی به موافتنامه غزه - - اریحا ، مذاکرات مربوط به واگذاری قدرت آغاز می شود و دو طرف راههای احتمالی گسترش ابعاد این مذاکرات را ، بجز زمینه های پنج گانه ، بررسی خواهند کرد .
- دو طرف طبق اعلامیه اصولی و برای رسیدن به تاریخ تعیین شده در آن ، مذاکرات مربوط به ترتیبات موقت را تسریع خواهند کرد .
- دو طرف بار دیگر تعهد خود را نسبت به شروع هر چه سریع تر مذاکرات مربوط به وضعیت دائم مورد تأکید قرار می دهند که طبق بند V بیانیه اصولی ، حداکثر تا سومین دوره موقت به طول خواهد انجامید .
- طبق توافق دو طرف ، زمان ورود تدریجی مأموران پلیس فلسطینی به غزه و اریحا ، یک هفته پس از شروع مجدد مذاکرات غزه - اریحا خواهد بود تا زمینه برای در اختیار گرفتن اختیارات و مسئولیتها فراهم شود .
مأخذ :
- فصلنامه خاورمیانه ، مرکز پژوهشهای علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه ، سال دوم ، شماره 2 ، تابستان 1374 .