شارت ، موشه: تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۰۸
شارت یکی از رهبران صهیونیست و از پایه گذاران رژیم صهیونیستی بود که در سال 1894 در شهر " کرسون " روسیه به دنیا آمد . هنوز کودکی بیش نبود که به همراه خانواده اش به فلسطین مهاجرت کرد ولی به علت مشکلات و دشواری هایی که برایشان پیش آمد مجبور شدند دوباره به روسیه بازگردند . در سال 1906 در حالی که دوازده سال داشت مجددا به فلسطین بازگشت .
طی سفری که به اسلامبول داشت در دانشکده حقوق آنجا به تحصیل پرداخت . بعد از آن به لندن رفت و در رشته اقتصاد و علوم سیاسی مشغول به تحصیل شد .
شارت در جنگ جهانی اول به ارتش عثمانی پیوست بعد از پایان جنگ به " اتحاد کارگران " در فلسطین بازگشت و به عضویت حزب فلسطین درآمد . در عین حال عضو کمیته اجرایی حزب " بوآلی تسیون " انگلیس نیز بود در سال 1920 در لندن به جمع شاگردان " خارولولاسکی " پیوست .
از سال 1948 - 1933 ریاست اداره سیاسی آژانس یهود را به عهده گرفت . در جنگ جهانی دوم مسئول جذب نیرو بود همچنین به عضویت حزب " ماپای " اشتغال داشت .
بعد از تشکیل رژیم صهیونیستی در سال 1948 به مقام وزارت خارجه این رژیم رسید و تا سال 1956 بر این پست باقی ماند . در آن زمان نامش را از " شرتوک " به " شارت " تغییر داد . لازم به ذکر است که در تأسیس رژیم صهیونیستی از همکاران نزدیک بن گورین بود .
او همچنین جزء نمایندگان پارلمان اول تا پنجم رژیم صهیونیستی بود .
شارت در سال 1956 به علت رسوایی مسأله لاون ( نک : لاون ، مسأله - ) مجبور به استعفا از وزارت خارجه شد ولی متعاقب آن به عضویت هیأت رئیسه سازمان جهانی صهیونیسم درآمد .
یکی از ویژگی های شارت ، اعمال زور علیه اعرب ساکن فلسطین بود که این مسأله باعث پیدایش اختلاف بین او و بن گورین شد .
شارت تألیفاتی به زبان عبری دارد . از جمله کتاب " پیشرفت در آسیا " و " بر دروازه ملل " را نام برد .
او در سال 1965 درگذشت .
مآخذ :
- مصاحب ، غلامحسین : دایره المعارف فارسی ، جلد 2 ، چاپ و نشر دایره المعارف ، با همکاری مؤسسه انتشاراتی فرانکلین ، تهران فروردین 1345 .
- کیالی ، عبدالوهاب : موسوعة السیاسیة ، مؤسسة العربیة للدراسات و النشر ، جلد سوم ، 1983 .