حریة ( مجله - ): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه فلسطین
 
جز (۱ نسخه واردشده)
 

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۷:۰۴


سه مجله به این نام منتشر شده است که عبارتند از :

  1. یک مجله هفتگی که به بررسی موضوعات ادبی و داستانی می پرداخت . این مجله را ، توفیق سمهوری به سال 1910 در یافا منتشر کرد و انتشار آن تا آغاز جنگ جهانی اول در سال 1914 ادامه داشت .
  2. یک روزنامه هفتگی که به بررسی موضوعات ادبی ، اجتماعی و سیاسی می پرداخت . این روزنامه را نجیب اسکندر فرنجیه به سال 1946 در یافا منتشر کرد و انتشار آن در همان سال متوقف شد .
  3. یک مجله لبنانی که در بیروت منتشر شد و جنبش ناسیونالیستهای عرب در سال 1956 امتیازش را خریداری کرده و آن را به صورت ارگان خصوصی خود تبدیل کردند . این مجله به دنبال جنگ ژوئن 1967 به صورت ارگان جبهه خلق برای آزادی فلسطین درآمد . به دنبال شکافی که در سال 1969 بین صفوف گروههای ناسیونالیست عرب پدید آمد ، این مجله به ایدئولوژی مارکسیستی متمایل شد و از آن هنگام از نظر فلسطین به صورت تریبون جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین و از نظر عربی و بین المللی ، به صورت تریبون سازمان کار کمونیست لبنان درآمد .

این مجله در مقایسه با سایر روزنامه ها و مجله ها ، از امتیاز ویژه ای برخوردار بود و آن این بود که خوانندگان خود را از اوضاع ( جناح ) چپ غیر صهیونیستی در ( اسرائیل ) که با انقلاب فلسطین همدردی می کند ، آگاه می کرد . مجله مذکور در شماره های خود ، بحثها و گفت و شنودهای پیرامون آرمان تشکیل دولت دموکراتیک آینده فلسطین را آشکار ساخت .

الحریه در تفسیرهای خود ، موضع خصمانه و انتقادآمیز نسبت به اغلب رژیمهای عرب در پیش گرفت و در کنار آن ، توجه خاصی نسبت به جنبشهای آزادی بخش چپگرا در جهان عرب ، نشان داد .

مأخذ :

#الموسوعة الفلسطینیة : الحریة ( مجله - ) ، جلد دوم ، 1984 .