جوانان ، ( سازمانهاى صهیونیستى - ): تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۷:۰۳
یکى از مؤسه هاى آموزشى صهیونیستى که در محدوده سنى 18 - 14 سال فعالیت مى کنند ، سازمانهاى صهیونیستى جوانان است . این سازمانها پیش از ایجاد دولت اسرائیل به وجود آمده اند . در آن دوره نوعى برخورد بین این سازمانها و مدارس یهودى وجود داشت ، تا آن حد که بعضى از مدارس در اندیشه بودند که دانش آموزان را از عضویت در آن منع کنند . ولى این برخورد میان سازمانها و مدارس پس از تشکیل دولت اسرائیل کاهش یافت . و به این اعتبار که سازمانهاى جوانان مکمل مدرسه اند ، دولت و مدارس شروع به تشویق و پشتیبانى از آنها نمودند و نوعى توافق ضمنى بین این دو نهاد زیرلواى شعار " مدرسه آموزش مى دهد و سازمانها پرورش " پدید آمد .
از بطن این شعار مى توانیم اهداف سازمانهاى صهیونیستى را که در تداوم بخشیدن به صهیونیسم به وسیله خلق نسلهاى جدیدى از صهیونیستهاى پایبند و معتقد کوشش داشتند ، بیرون بیاوریم . دستیابى به این اهداف از طریق تأکید بر پیشگامى در عقیده و عمل ، مشارکت خودجوش و داوطلبانه در ایجاد شهرک هاى یهودى نشین تازه تأسیس ، کار در مناطق محروم ، انجام تکالیف مشکل و ایجاد نتایج مثبت نسبت به کاردستى ، صورت مى گیرد . بدین لحاظ سازمانها ادامه تحصیل را خوش نمى دارند ، بلکه پیوستن به کار در شهرکها و آبادیهاى صهیونیستى تازه تأسیس را مى پسندند . همچنین رشد پیوندهاى میان جوانان اسرائیل و آداب یهودى و مستحکم ساختن روابط بین جوانان عضو این سازمانها را دنبال مى کنند .
این سازمانها با کمک به طبقات محروم و مهاجران یهودى در جهت درهم آمیختگى با محیط ، در حل مشکلات اجتماعى اسرائیل همکارى مى کنند و از طریق این همکارى ، پیوند جوانان با مؤسات مختلف جامعه رشد مى کند و روح مسئولیت و رهبرى در میان ایشان پرورش مى یابد .
سازمانهاى صهیونیستى جوانان در برنامه خود بر جنبه هاى فرهنگى مربوط به تاریخ یهود ، ادبیات عبرى ، جغرافیاى فلسطین ، ایدئولوژى صهیونیسم ، شخصیتهاى برجسته صهیونیست و وقایع روزمره تأکید مى کنند و بر مراسم فولکلوریک ، ورزش ، راهپیمایى ، جهت دهى و خط دادن سیاسى و آماده ساختن جوانان براى زندگى در کیبوتز نیزو تمرکز دارند . در همه اینها فاصله گرفتن از روشهاى کلاسیک آموزشى در مدارس مراعات مى شود . بر این اساس سازمانهاى صهیونیستى جوانان به برپایى اردوهاى آموزشى که براى آنها بسیار مهم است ، عنایت ویژه اى دارند و افراد کارآزموده بر اداره و سرپرستى آنها نظارت مى کنند .
این اردوها ممکن است نصف روز طول بکشد و ممکن است تا یک ماه ادامه یابد ، در داخل شهر یا خارج آن باشد و یا داخل مدرسه یا ساحل دریا و یا در جنگلها برگزار شود .
در این اردوها معمولاً 80 تا 100 شرکت کننده وجود دارد و اردوهاى ویژه اى نیز برپا مى شود که 1000 شرکت کننده را دربر مى گیرد و شرکت کنندگان در آن را به گروههاى 100 نفره تقسیم مى کنند .
در این اردوها فعالیتهاى متنوع پیشاهنگى و فرهنگى جریان دارد . برخى از اردوها روشهاى جدیدى را به کار گرفته اند . به این ترتیب که فعالیتهاى اردو بر محور یک تصور و پنداشت اصلى ، مثلاً تصور " زندگى در قصر سلیمان " ، دور مى زند . سپس شرکت کنندگان با تصور زندگى کردن در آن قصر - به همان گونه که تورات توصیف کرده است - در اردو فعالیت مى کنند . بنابراین دکور اردو ، با الهام از آن تصور برپا مى گردد و شعارها از امثال و حکم سلیمان انتخاب مى شود و همگى در کار ، دکور ، تئاتر ، نوشتن سرودها ، آماده ساختن گروهها و هیأتها همکارى مى کنند .
مأخذ :
- عطارى ، عادل توفیق : التربیة الیهودیة فى فلسطین المحتلة و الدیاسبورا ، مؤسة الرسالة ، بیروت 1980 .