جبهه سرخ: تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
نسخهٔ کنونی تا ۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۷:۰۲
این جبهه به دنبال انشعاب سازمان ماتسپن ( سازمان سوسیالیستی اسرائیلی ) در اواخر سال 1970 تأسیس شد . این جبهه نمایندگی اقلیت منشعب از پیمان کمونیستی انقلابی ( یا اتحاد انقلابیون کمونیستی ) را که یکی از شاخه های جداشده و جناح مخالف داخل ماتسپن بود ، عهده دار گردید .
این جبهه را دو جوان یهودی اسرائیلی تأسیس کردند : ایهود ادیف ، دان بیرد .
نفر نخست جزو کیبوتس جان شموئیل و از چتربازان ذخیره اسرائیل با درجه ستوانی که در دانشگاه حیفا تحصیل کرده و دیگری ، به تدریس اشتغال داشت . حکومت اسرائیل ، خبر دستگیری این دو همراه با 22 تن عرب و یهودی را در دسامبر 1972 اعلام کرد و ادعا نمود که آنها سازمان مخفی و شبکه جاسوسی و خرابکاری تشکیل داده ، از دستجات خارجی تغذیه می شدند و به نفع سازمان جاسوسی سوریه کار می کردند . دادگاه مرکزی حیفا آنها را برای مدت طولانی به زندان محکوم کرد .
اولین اقدام جبهه سرخ فعالیتی بود که همراه یهودیان و اعراب ساکن فلسطین اشغالی به سال 1948 برای ایجاد تشکیلات سیاسی براساس رد تفکر نظام صهیونیستی انجام گرفت . براساس برنامه های سیاسی این سازمان ، حکومت اسرائیل اصلی ترین دشمن تاکتیکی آنان شناخته شد . از دیدگاه آن ، فلسطین تنها سرزمین دارای دو هویت قومی است که در آن ، تنها جایگزین برای جنگ قومی به معنی جنگ بین ملتها ، مبارزه انقلابی مشترک اعراب و یهودیان می باشد . هدف جبهه در بلندمدت ، آماده سازی و سازماندهی و رهبری مبارزه علیه حکومت نژادپرستی است در سایه عمومی کردن نظام پرولتاریا و از راههایی که پیش بینی می کند . درحالی که هدف نهایی مبارزه ، تأسیس و ایجاد حکومت انقلابی مردمی در خاورمیانه عربی به عنوان منطقه ای آزاد و به عنوان دژ و پایگاهی از پایگاههای انقلاب سوسیالیستی جهانی است . هدف کنونی جبهه ، ایجاد هماهنگی بین نیروهای انقلابی است که در صفوف جبهه می باشند تا شرایط مرکزیت جبهه در حزب متبلور شود ومهم ترین این شرایط عبارتند از :
الف ) ایجاد برنامه های سیاسی شامل تحلیلهای نظری برای حرکتهای دینامیکی اجتماعی خاورمیانه که نزد اکثریت اعضای جبهه پذیرفته و قابل قبول است .
ب ) وضع استراتژی سیاسی وابسته به درگیری و مبارزه موضوعی برای طبقات استثمار شده ، به گونه ای که جبهه در آن مشارکت فعال داشته باشد .
نیروهای اسرائیلی ، دستگیری افراد مرتبط با جبهه را فرصتی برای حمله وحشیانه و آزاردهنده و قلع و قمع نیروهای چپی و عربی به شکل کلی و توجیه اتهام جاسوسی برای هر مبارزه ضد صهیونیستی می دانند . به ویژه در قبال نظراتی که اکنون به عنوان حل مشکلات یهودی مطرح می شود و به صورت ریشه ای و اساسی با تفکر صهیونیستی تفاوت دارد و در کنار طرف مقابل ایدئولوژی صهیونیستی قرار می گیرد .
مأخذ :
- کیالی ، عبدالوهاب : موسوعة السیاسة ، مؤسة العربیة للدراسات و النشر ، جلد دوم ، 1991 .