انشاص ( کنفرانس - ): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه فلسطین
جز (۱ نسخه واردشده)
 
(بدون تفاوت)

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۷:۳۶


در پی آشکارشدن گزارش کمیته مشترک آمریکایی - انگلیسی در 22/4/1946 ( نک : انگلیسی - آمریکایی ، کمیته تحقیق ) و در زیر فشار حملات علیه دولتهای عربی و جامعه دولتهای عربی ، مسئولان عرب دریافتند در آن شرایط زمانی لازم است که بر وابستگی و توجه خود نسبت به مسأله فلسطین تأکید ورزند و افکار عمومی جهان و اعراب را قانع سازند که نظر مسئولان عرب در مورد اوضاع فلسطین ملامت بار است و آنها تصمیم به انجام اقدامات جدی جهت نجات آن دارند . به همین جهت شورای جامعه دولتهای عربی تصمیم به برگزاری دوره ای فوق العاده در تاریخ 18/5/1946 در بلودان سوریه گرفت . ( نک : بلودان ، کنفرانس 1946 ) .

ج1/ص317

از اینجا روشن می شود که رؤای دولتهای عربی خودشان نیز نگران امر بوده و خطرناک بودن حملاتی را که متوجه دولتهای عربی و جامعه دولتهای عربی بود ، را احساس نموده ، و درک کرده بودند که خود آنان نیز از این حملات در امان نیستند . به همین دلیل بنا گذاردند که اقداماتی مبتنی بر درستیمعنویات و آمادگیشان برای انجام عملی مفید انجام دهند .

تماسهای عجولانه ای بین رؤای دولتهای عربی جهت تدارک این امر برقرار شد و دبیرکل جامعه ، تلاش خود را به منظور قانع ساختن رؤسای دولتهای عربی برای لزوم انجام عملی هرچند کوچک به کار برد و برگزاری کنفرانسی با عضویت آنان را پیشنهاد کرد .

بین رؤای عرب برای برگزاری کنفرانس سران عرب توافق شد و بدین ترتیب اولین کنفرانس سران عرب در تاریخ 27/5/1946 در انشاص در نزدیکی قاهره پایتخت مصر برگزار شد و تعیین موعد دوره فوق العاده شورای جامعه دولتهای عربی به بعد از برگزاری کنفرانس سران موکول گردید . کنفرانس سران در دو روز 27 و 28 ماه مه 1946 در انشاص برگزار گردید و پادشاهان و رؤای مصر ، عربستان سعودی ، یمن ، عراق ، اردن ، سوریه و لبنان در آن شرکت کردند و دبیرکل جامعه دولتهای عربی بیانیه ای طولانی در مورد اوضاع اعراب به طور عموم و اوضاع فلسطین به طور ویژه قرائت کرد و هنگام پایان کنفرانس بیانیه ای نیز صادر شد که در آن تصمیمات پادشاهان و رؤای عرب را به شرح زیر اعلام داشت :

  1. رد گزارش کمیته مشترک تحقیق انگلیسی - آمریکایی
  2. تمسک و توجه به استقلال فلسطین و حفظ یکپارچگی عربی آن .

پادشاهان و رؤا در کنفرانس خود به بحث در مورد اختلافاتی که بین فلسطینیها پیش آمده بود پرداخته و بر ضرورت تلاش در جهت برطرف کردن اختلافات و علل آن و تشکیل هیأتی فلسطینی که نماینده تمامی فلسطینیها باشد و از جانب آنها صحبت کند تأکید کرده و این مسأله را برای اجرا به شورای جامعه دولتهای عربی واگذار کردند .

در این کنفراس ، برگزاری مجدد دوره فوق العاده شورای جامعه مورد تأکید قرار گرفت و مقرر شد در 8/6/1946 دوباره در بلودان برگزار شود .

مأخذ :

  1. الموسوعة الفلسطینیه ، چاپ اول ، جلد اول ، 1984 .