ابراهیم ، نوح: تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۷:۳۱
هنگامی که انگلس ژنرال " دیل " را به عنوان فرماندهی کل سپاه انگلیس در فلسطین انتخاب کرد تا انقلاب را سرکوب کند ، نوح ابراهیم یک قصیده ملی سرود که به سرود مشهوری تبدیل شد . وی در این قصیده ، با تمسخر به فرمانده انگلیسی می گوید :
جناب فرمانده " دیل " فکر نکن که امت ناچیزند .
اما تو این امت را به راه انداختی شاید به دست تو این امت ساکت گردد/
به لندن بفهمان و " ولی " را به آنجا بفرست تا بگوید
اعراب امت طوفانند و راستی و صداقت آنها به مراتب ثابت شده .
بر این امتای مستر " دل " پشت کن بلکه به دست تو آرام گیرند .
مقامات قیمومیت انگلیس این شاعر جوان را به دنبال انتشار این سرود زندانی کردند و سپس آزاد ساختند . اما ناظران مطبوعات چاپ و انتشار این قصیده را ممنوع کردند ولی مجموعه اشعار نوح ابراهیم در خارج از فلسطین چاپ و به نام " مجموعه سروده های نوح ابراهیم در فلسطین " به مردم عرضه شد . وی در این مورد می گوید :
" ورود این نشریه ( مجموعه آثار ) به فلسطین ممنوع گردید و نسخه هایی که از آن چاپ و منتشر و یا وارد می شد برخلاف دستور بود و ضبط و مصادره می گردید . "
نوح ابراهیم نماینده سامی انگلیس " واکهوب " را به خاطر همدستی اش با جنبش صهیونیسم و غصب حقوق اعراب فلسطین در دوران فعالیتش در فلسطین ، محکوم کرد . و در یک قصیده ملی طولانی وی را تمسخر کرده و در آن می گوید :
در مدت پنج سال ، چهار فلسطین را به تو تفویض نمود .
حقوق اعراب از دست رفت و صهیونیستها قوی شدند .
درهای مهاجرت باز شد و اینکه ما تهدید شدیم .
در قصاید دیگری مسئولین عرب را تحریک می کرد و خواهان وحدت عربی و کنار گذاشتن احساسات منطقه ای و گروهی شد . هنگامی که کمیته تحقیق انگلیس به فلسطین رسید ( نک : بیل ، کمیته - ) این کمیته را مورد خطاب قرار داد و گفت :
مفهوم مسألۀ فلسطین همانند خورشید روشن و آشکار است . صهیونیستها فلسطین را اشغال کردند و برای خود در حال تشکیل حکومت هستند . و حقوق اعراب و خواسته های آنها نادیده گرفته شده است .
مقامات قمیومیت ، نوح ابراهیم را در فوریه 1937 زندانی کردند و سپس وی را به عکا فرستاند . هنگامی که آزاد شد به صفوف انقلابیون پیوست و در نبردهای کوههای الجلیل شرکت جست و در یکی از نبردهایی که انقلابیون بر ضد نیروهای انگلیس در نوامبر 1938 در منطقه ی ضمیده بین دو روستای " کوکب الهیجاء " و " تمره " در شمال فلسطین شرکت کرده بودند به شهادت رسید .
مآخذ :
- زیاد ، توفیق : صور من الأدب الشعبی الفلسطینی ، بیروت 1974 .
- زعیتر ، اکرم : الحرکة الوطنیة الفلسطینییة ، 39 - 1935 ، بیروت 1980 .