ایحود اولامی ( حزب - ): تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۷:۱۸
این حزب از اتحاد حزب بوعالی تسیون ( حزب کارگران صهیون ) و حزب سوسیالیست صهیونیستی با حزب حتحدوت ( حزب جهانی کارگران صهیونیست ) در کنگره سال 1930 به وجود آمد و به معنای اتحادیه جهانی سوسیالیستهای صهیونیست می باشد . حزب ، در کنگره نخست خود تصمیم گرفت که فعالیتهای فرهنگی ، آموزشی و تربیتی در خارح ، به زبان عبری و مساوی زبان ییدیش ( نک - : ییدیش ، زبان - ) انجام شود . در این کنگره تصریح شده که تدریس زبان عبری در مدارس تابع حزب ایحود اولامی حق مسلم این حزب می باشد .
اتحاد دو حزب بوعالی تسیون و حتحدوت در اکثر کشورها انجام گرفت اما در کشور لهستان به دلیل اختلافات آنها بر سر مسأله زبان و پرچم ، این اتحاد شکل نگرفت تا اینکه در سال 1947 پیش از تشکیل دولت اسرائیل در فلسطین با یکدیگر
متحد شدند .
هدف حزب قبل از تأسیس رژیم صهیونیستی در سال 1948 ایجاد یک مجتمع بزرگ یهودی در فلسطین که براساس یک سیستم تعاون و همکاری ، فعالیت و کار مشترک و نیز فرهنگ عبری استوار باشد اعلان شده است . حزب ، در چارچوب فعالیتهای سازمان جهانی صهیونیسم ، در جهت خدمت به اهداف یهود و صهیونیسم نقش رهبری خود را همطراز موقعیت حزب مابای نشان داده است .
در کنگره جهانی حزب که در سال 1964 در تل آویو تشکیل شد 24 نماینده از مناطق مختلف در آن شرکت داشتند و دبیر کنگره ، اسحاق کورن بود .
مقر اصلی حزب در تل آویو بوده که رهبری و هدایت دفاتر و شعبه های تابعه خود در خارج ، شرکت در کنگره ها ، تعیین نمایندگان ، تشکیل کنگره و سمینارهای جهانی ، انتخاب سیستمهای اداری خارجی ، ایجاد ارتباط با دیگر احزاب از جمله حزب مابای و تبادل افکار و اطلاعات با آنها را به عهده دارد .
مآخذ :
- بدر ، کامیلیا : نظرة علی الاحزاب و الحرکات الساسیة الاسرائیلیه ، قدس ، 1981 .
- عبدالله ، هانی : الاحزاب السیاسیه فی اسرائیل ، بیروت ، 1981 .