یثلون ( شهرک - )

از دانشنامه فلسطین


شهرکی عرب نشین واقع در 26 کیلومتری جنوب غربی جنین می باشد که راههای فرعی آن از شمال به جاده اصلی به جنین و در جنوب به نابلس منتهی می شود . همچنین به وسیله جاده های فرعی دیگری به روستاهای سانور ، جبع ، مسلیه ، صیر ، جدیدة ، سیریس ، عقابا ، کفیر و زبابده متصل می گردد .

میثلون در ارتفاعات نابلس واقع شده و 415 متر از سطح دریا بالاتر است و مشرف به منطقه سانور می باشد که در جهت شمال شرقی آن و در ارتفاع 350 متری از سطح دریا قرار دارد . در واقع بین دو منطقه سانور و سلسله جبال حریش در جهت جنوب غربی واقع است .

خانه های این شهرک از سنگ و سیمان ساخته شده و نقشه طولی دارد که از جنوب شرقی به شمال غربی و در امتداد دامنه کوه حریش کشیده شده است . خانه سازی در همین دو جهت مذکور ادامه داشت و تا دامنه کوه حریش در جهت جنوب غربی ادامه پیدا کرد و از جهت شمال شرقی هم تا خرابه خیبر امتداد یافت . مساحت میثلون در سال 1945 حدود 25 جریب بود که تا سال 1980 به بیش از 200 جریب رسید .

پایگاهها و اماکن خدماتی شهری در میثلون همزمان با افزایش اماکن تجاری و دانشگاه و مدارس دخترانه و پسرانه در کلیه مقاطع و بیمارستانها به وجود آمد . آب آشامیدنی شهر از چاهی که در آن آب باران جمع می شود . تأمین می گردد . در میثلون آثار باستانی زیادی نیز وجود دارد .

مساحت زمینهای کشاورزی میثلون 495/12 جریب است که در آنها حبوبات و سبزیجات و درختان میوه کاشته می شود . بخش زیادی از درختان را ، زیتون تشکیل می دهد . کشاورزی در این منطقه به صورت دیمی است . بعضی از مردم این شهر به کار پرورش دامهایی که از گوشت و شیر آنها برای مصارف مختلف می توان استفاده نمود ، مشغولند . کوه حریش پوشیده از جنگل ها و درختان

زیتون است .

تعداد ساکنین میثلون از 783 نفر در سال 1922 به 938 نفر در سال 1931 رسید که در 193 خانه زندگی می کردند . در سال 1945 تعداد اهالی آن به حدود 243/2 نفر و در سال 1980 به 000/5 نفر رسید . مردم میثلون به دو خاندان بزرگ تقسیم می شوند ، خاندان ربایعه از اعراب قحطان و خاندان نعیرات از اعراب بنی وائل ( نتره ) .

مآخذ :

  1. دباغ ، مصطفی مراد : بلادنا فلسطین ، جلد 3 ، ق 2 ، بیروت 1971 .
  2. نقشه فلسطین : مقیاس 000,501 ، تابلو جنین .