عبدالرزاق ، عمر

از دانشنامه فلسطین


زندگینامه :

عمر عبدالرزاق در سال 1958 میلادی در سلفیت واقع در کرانه باختری رود اردن دیده به جهان گشود و در یک محیط روستایی بزرگ شد .

وی تحصیلات خود را در دبیرستانهای پسرانه سلفیت به پایان رساند و سرانجام در می 1986 توانست مدرک دکترای خود را در رشته اقتصاد ریاضی از دانشگاه اوهایو در آمریکا کسب کند . عبدالرزاق افتخارات بسیاری را در کارنامه علمی خویش دارد .

اخذ مدال شرف در امتحان تخصصی دکترا و درجه شرافت در پی کسب رتبه دوم در مرحله کارشناسی در سال 1982 بخشی از این افتخارات است . از دیگر جوایز بین المللی وی جایزه عبدالحمید شومان ویژه دانشمندان جوان عرب در علوم اجتماعی است که در سال 1991 به دست آورد . عبدالرزاق طی سالهای گذشته دو بار به اسارت نیروهای اسرائیلی درآمده است .

وی نخستین بار در سال 1997 به دست اشغالگران دستگیر و به چهار ماه بازداشت اداری محکوم شد که این محکومیت را در زندان " مجدو " پشت سرگذاشت .

عبدالرزاق برای دومین بار در 13 دسامبر 2005 زندانی و در مارس سال جاری میلادی آزاد شد .

این اقتصاددان فلسطینی که ریاست بخش اقتصاد دانشگاه النجاح را بر عهده دارد ، تألیفات متعددی با موضوعیت اقتصاد فلسطین دارد که از جمله آنها سه پژوهشی است که در نقد و بررسی عملکرد وزارت دارایی در دوره گذشته و بودجه عمومی تهیه کرده است .

دکتر عمر عبدالرزاق در انتخابات دومین شورای قانونگذاری فلسطین در 25 ژانویه 2006 ، از داخل زندانهای اسرائیل در قالب فهرست تغییر و اصلاح وابسته به جنبش مقاومت اسلامی حماس شرکت کرد و توانست در قالب نظام انتخاباتی حزبی به مجلس راه یابد .

دکتر عمر عبدالرزاق سرانجام توسط اسماعیل هنیه نخست وزیر جدید فلسطین مسئولیت وزارت دارایی را بر عهده گرفت .

عبدالرزاق همسو با دیگر شخصیتهای وابسته به حماس ، وزارت دارایی را یکی از اصلی ترین نهادهای دولتی می داند که فساد در آن ریشه دوانیده است .

وزیر جدید دارایی اعلام کرد ، در حال حاضر بسیاری از کارمندان که وجود خارجی ندارند از دولت حقوق دریافت می کنند و بسیاری دیگر نیز در واقع کاری انجام نمی دهند . عده دیگری هم در سمت هایی منصوب شده اند که شایستگی آن را ندارند .

وی شناسایی و مجازات مفسدان اقتصادی را یک مسأله ملی و غیرقابل بخشش و اغماض می داند . از این رو درصدد برآمد تا با انجام روبه روی کامل در مورد این وزارتخانه و نقاط ضعف آن ، از یک سو راه را بر ادامه این فسادها ببندد و از سوی دیگر ، با فعال سازی مجدد سیستم های نظارتی و حسابرسی ، شناسایی و تعقیب مفسدان را برای دولت ممکن سازد .

مآخذ :

  1. www. miftah.org/arabic/printerF. cfm/? Docld=4815
  2. www. almujtamaamag.com/defail.asp? InNews ItemID=184988$$InTemplateKey=print
  3. www.elections.ps